A murit Emirul Kuweitului. Șeicul Nawaf Al-Ahmad Al-Sabah avea 86 de ani

A murit Emirul Kuweitului. Șeicul Nawaf Al-Ahmad Al-Sabah avea 86 de ani

Șeicul Nawaf Al-Ahmad Al-Sabah, Emirul Kuweitului, a murit sâmbătă, 16 decembrie, la vârsta de 86 de ani. Anunțul fost făcut public de către Curtea Regală și de către postul public de televiziune din Kuweit, informează Reuters şi AFP, conform protv.

Șeicul Nawaf Al-Ahmad Al-Sabah. Foto: EPPA/EFE

"Cu mare tristeţe, deplângem moartea şeicului Nawaf Al-Ahmad Al-Sabah, emir al statului Kuweit", se arată într-un comunicat difuzat de postul public de televiziune, potrivit Agerpres.

Șeicul Nawaf a fost spitalizat cu o lună înainte să moară

Luna trecută, în noiembrie, cel mai influent om din regat a fost internat "din cauza unei probleme urgente de sănătate", potrivit agenţiei de presă oficiale KUNA, care nu a oferit detalii despre boala sa.

Ulterior, el a fost declarat în stare stabilă. Având în vedere vârsta sa înaintată, starea de sănătate a şeicului a fost, adesea, un motiv de îngrijorare în timpul mandatului său.

Şeicul Nawaf a fost numit prinţ moştenitor în 2006 de către fratele său vitreg, şeicul Sabah al-Ahmad Al-Sabah, şi a preluat funcţia de emir la moartea acestuia din urmă, în septembrie 2020, la vârsta venerabilă de 91 de ani.

Un stat petrolier, din Golf, considerat foarte bogat, Kuweitul a fost măcinat, cale de mai mulţi ani, de o criză profundă între puterea executivă şi cea legislativă, care a subminat, constant, speranţele de reforme.

Actualul prinţ moştenitor, Mechaal Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, fratele vitreg al emirului, are 83 de ani, iar întrebarea care se pune acum este dacă familia regală va alege un lider mai tânăr.

Kuweit, o ţară conservatoare în care puterea rămâne concentrată în mâinile familiei conducătoare Al-Sabah, găzduieşte, cu toate acestea, cel mai activ şi mai puternic parlament din Golf.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”