A murit Ileana Ciuculete

Interpreta de muzică populară Ileana Ciuculete a murit marţi seară, la spital, în urma unor complicaţii ale unei hepatite. Contactat de reporterii spynews.ro, soţul artistei a declarat în exclusivitate: "Da, Ileana s-a dus...".

Mara Bănică a postat, pe Facebook, un mesaj în care îşi exprimă regretul pentru pierderea artistei Ileana Ciuculete şi spune că aceasta ar fi făcut ”o ciroză galopantă dintr-o hepatită C despre care nu se ştia”. ”Sunt în stare de şoc. Am citit, scurt, în ziare. Apoi l-am sunat pe Cornel, în speranţa unei glume proaste. Nu...Ileana s-a prăpădit, în spital, în braţele lui. Mi-a spus, printre lacrimile lui şi ale mele că Ileana a făcut o ciroză galopantă dintr-o hepatită C despre care nu ştia. Doamne! Mie tot nu-mi vine să cred”, a scris Mara Bănică pe Facebook.

„Acum am vorbit cu soţul ei şi mi-a zis că s-a dus. E groaznic. O cunosc de când aveam 14 ani, am urcat pe aceeaşi scenă. Încă nu îmi vine să cred. Acum trei zile am vorbit ultima oară cu ea, era acasă, nu se simţea bine din cauza unei răceli. Îmi pare rău că nu am fost să o văd", a spus Elena Merişoreanu, în direct, la Antena Stars.

A înregistrat peste 400 de melodii

Ileana Ciuculete s-a născut în 1957, în satul Gubaucea, din comuna Vela, judeţul Dolj. Şi-a început cariera muzicală încă din adolescenţă, când la vârsta de 14 ani a debutat în Ansamblul „Nicolae Bălcescu“ din Craiova. A absolvit Liceul de Matematică-Fizică „Traian“ din Drobeta-Turnu Severin, însă a continuat activitatea în domeniul muzical. A înregistrat peste 400 de melodii proprii, adunate în 24 de albume. În 2005, Ileana Ciuculete a primit Discul de Aur pentru vânzarea a 40.000 de exemplare ale albumului de muzică populară „Ciorbă de curcan“. Cariera sa artistică a fost presărată cu colaborări variate, printre care cele cu Andra, Axinte de la Vacanţa Mare şi Denisa, dar şi cu tarafuri – din Bulgaria, Serbia şi Republica Moldova. De asemenea, a făcut parte din ansamblurile folclorice „Nicolae Bălcescu“ din Craiova, „Căluşul“ din Scorniceşti, „Danubius“ din Drobeta Turnu-Severin.

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte din Parlamentul European

2 Frica de pușcărie! Primăria Capitalei a anulat licitaţia pentru 100 de autobuze electrice: cele turceşti ar fi…

3 Mafia locală / Frații Micula, vizați de un dosar de evaziune și spălare de bani de 44 milioane de euro / Cazul e i…

4 Războiul din justiție

5 Val de demiteri / Guvernul a eliberat din funcție 28 de prefecți. Cine vine în loc

recomandări

Te ia DNA: Constantin Boșcodeală

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul asta zboară printr-un munte într-o cascadorie la limită