A murit jurnalistul Doru Dinu Glăvan, preşedinte al UZPR (fişă biografică)

A murit jurnalistul Doru Dinu Glăvan, preşedinte al UZPR (fişă biografică)

Jurnalistul Doru Dinu Glăvan, preşedinte al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, a murit la vârsta de 75 de ani , potrivit unui comunicat al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR), transmis la 31 octombrie 2021.

Născut la 7 iunie 1946, la Reşiţa, Doru Dinu Glăvan a intrat în presă de foarte tânăr. A început să publice la vârsta de 14 ani, pentru ca la vârsta de 18 ani să ajungă colaborator în presa locală şi regională.

La 19 ani, în 1965, a devenit corespondent al ziarului "Sportul popular", cunoscut mai târziu sub numele de "Gazeta sporturilor".

Ulterior a fost angajat cronicar sportiv al postului naţional de radio, continuând să publice şi în presa scrisă. Datorită calităţilor sale de reporter, Radio Bucureşti l-a trimis să transmită şi să comenteze Jocurile Balcanice, Campionatele şi Cupele Mondiale de atletism, nataţie şi gimnastică, Jocurile Olimpice de Iarnă de la Sarajevo, potrivit sursei citate. A transmis în România, din Europa, Asia şi Australia.

În 1995, din iniţiativa sa, a luat fiinţă, la Reşiţa, Fundaţia Radio Caraş-Severin. La 8 august 1996, Radio România Reşiţa a dobândit statut oficial de post public local al Societăţii Române de Radioteleviziune şi a emis pentru prima dată în eter. În câţiva ani, sub conducerea directorului Doru Dinu Glăvan, Radio Reşiţa a devenit mai important post regional de radio, acoperind nu numai întregul teritoriu al judeţului Caraş-Severin şi părţi importante din judeţele limitrofe, ci şi teritoriile locuite de români în Voivodina şi pe Valea Timocului.

Doru Dinu Glăvan era la al treilea mandat de preşedinte al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (funcţie în care a fost reales în 2020), organizaţie pentru care a reuşit să obţină statutul de "Uniune de creaţie de utilitate publică".

Cunoscută personalitate a presei româneşti, care şi-a câştigat aprecierea unanimă atât a radio-ascultătorilor, cât şi a specialiştilor din domeniu, Doru Dinu Glăvan s-a stins din viaţă la Reşiţa, oraşul său natal, în urma unor complicaţii generate de infectarea cu COVID-19. AGERPRES/(Documentare - Doina Lecea, editor: Marina Bădulescu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 VIDEO Priviți, noi explozii în Crimeea!

4 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

5 BREAKING Ucrainenii au lovit o nouă bază aeriană rusească în Crimeea! / Ce avioane ar avea Rusia pe aerodrom