A murit un actor cheie al serialului "Game of Thrones"

A murit un actor cheie al serialului "Game of Thrones"

Veteranul actor Roy Dotrice, care l-a interpretat pe "Hallyne Pyromance", expertul în explozibili în celebrul serial "Game of Thrones", a murit în casa lui din Londra, la 94 de ani, relatează online ziarul spaniol Estrella Digital.

Sursa foto: Roy Dotrice / Facebook

A trecut mult timp de când nu mai face parte din popularul serial "Game of Thrones", unde totuși a avut un rol cheie în cel de-al doilea sezon al celebrului serial difuzat de postul HBO. Dotrice ar fi trebuit să-l interpreteze pe Marele Maestru Pycelle, însă din cauza vârstei sale avansate și sănătății sale precare, rolul i-a fost încredințat lui Julian Glover.

Deși mulți și-l vor aminti ca Hallyne Pyromance, expertul alchimist din King's Landing, veteranul actor britanic a intervenit în numeroase proiecte și a jucat în filme celebre precum 'Amadeus', câștigător a opt premii Oscar, unde l-a interpretat pe Leopold Mozart, tatăl lui Wolfgang Amadeus Mozart. El a avut și foarte multe roluri în piese de teatru, prima sa iubire.

Actorul, în pofida vârstei sale avansate, a jucat și în filme comerciale mai recente precum 'Hellboy II', 'Mr. & Mrs.Smith' 'Alien Hunter', sau 'The Scarlet Letter'. Dotrice a câștigat în anul 2000 prestigiosul premiu Tony, la categoria cel mai bun actor, pentru rolul său în adaptarea pentru teatru a filmului 'A Moon for the Misbegotten'.

Roy Dotrice a fost unul din actorii cheie ai serialului "Game of Thrones", personajul său Wisdom Pyromance având o contribuție importantă la derularea intrigii. Lider al ordinului Alchimiștilor, Hallyne este vizitat de Tyrion Lannister în al doilea sezon al serialului. Maestrul îi dezvăluie atunci lui Tyrion puterea focului verde, care poate ajuta la distrugerea unui oraș întreg. Este substanța explozibilă pe care Tyrion o va folosi mai târziu pentru a distruge flota lui Stannis Baratheon în lupta de la Blackwater.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...