Absolventă a trei facultăți, „și-a văzut moartea cu ochii pe 10 august”. „Îmi vine să urlu de furie că asemenea tineri sunt nevoiți să aleagă alte zări”

Jurnalistul Grigore Cartianu a prezentat inca un caz al unei tinere romance foarte bine pregatita care alege sa paraseasca Romania dupa represiunea din 10 august. Ea a fost gazata si haituita de jandarmi, fiind speriata de moarte in acea zi neagra a democratiei romanesti.

„Cătălina Pavel a absolvit trei facultăți: Dreptul și Literatura Universală la Iași, Literatura la București. S-a specializat în literaturi orientale, cu accent pe hindu. A călătorit și a studiat doi ani în India, Nepal, Sri Lanka și Iran.

Cu acest palmares impresionant la 27 de ani, Cătălina vrea să părăsească România. Definitiv. Țara asta i-a oferit prea multe dezamăgiri. Deși a urmat trei facultăți de prestigiu, e inteligentă, puternică și educată, fata din Bacău nu are acces la funcții publice. E drept, are un defect: nu e țoapă de partid.

Pe 10 august, Cătălina a fost gazată în Piața Victoriei. După ora 23.10, la evacuarea în forță a Pieței, și-a văzut moartea cu ochii. Niște brute bine plătite hăituiau o tânără cultivată, care propovăduia non-violența.

În curând, va pleca și Cătălina, lăsând în urmă o țară de brute decerebrate și un popor care nu-și găsește busola.

P. S. - Cătălina Pavel mi-a fost invitată, aseară, la "Cronica de noapte", pe Nașul TV. M-au impresionat pregătirea, gândirea și caracterul ei. Îmi vine să urlu de furie că asemenea tineri sunt nevoiți să aleagă alte zări. Ei rămân cu o rană în suflet, noi rămânem amputați pe viață.”, a scris Cartianu pe Facebook.

Puterea PSD -ALDE a lansat un sir de actiuni pentru a bloca ancheta procurorilor in dosarul 10 august. Ministrul Justitiei a cerut revocarea procurorului general, Augustin Lazar, invocand in celebru raport de evaluare inclusiv momentul 10 august, iar Inspectia Judiciara efectueaza verificari pe numele procurorilor militari care sunt implicati in dosarul 10 august. Potrivit reprezentantilor Inspectiei Judiciare, sunt efectuate cercetari privind activitatea procurorilor militari Gheorghe Cosneanu (seful sectiei Parchetelor Militare din Parchetul General), Bogdan Parlog (cel care s-a aflat, in noaptea protestului din 10 august la manifestare) si Codrut Mihalache.

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Oficial / El este imbecilul care a declanșat scandalul cu imaginea din biroul premierului Orban

2 Se conturează posibilitatea scoaterii PSD în afara legii! Urmează noi dezvăluiri! PSD a acționat ca un grup in…

3 VIDEO Teodorovici, mesaj mafiot filmat: „Unii să nu uite că am ce spune la DNA”

4 Informație / Teodorovici a TURNAT două ore la DNA! Baroni PSD și președinți de CJ-uri din zona Moldovei și Teleo…

5 VIDEO Chelnerul numit manager de spital: „Școala vieţii a mea face mai mult decât două facultăţi”

recomandări

Te ia DNA: Danut Groza

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un tip a creat ciocanul lui Thor cu electromagneţi şi amprentă