Accidentarea lui Neymar amână până pe 12 martie convocarea naţionalei Braziliei

Accidentarea lui Neymar amână până pe 12 martie convocarea naţionalei Braziliei

Prevăzut iniţial pentru vineri, anunţul listei jucătorilor brazilieni convocaţi pentru meciurile amicale ale Selecao de la sfârşitul lunii martie a fost amânat pentru 12 martie din cauza accidentării starului său Neymar, a anunţat marţi Federaţia braziliană de fotbal (CBF).

''Cel puţin cinci jucători au nevoie de o observaţie medicală mai amănunţită pentru ca noi să putem dispune de informaţiile necesare'' pentru a anunţa lista, a indicat marţi coordonatorul selecţionatelor, Edu Gaspar, pe site-ul CBF.

Neymar s-a accidentat la o gleznă duminică în meciul câştigat de PSG în faţa lui Olympique Marseille (3-0), însă perioada indisponibilităţii sale nu a fost precizată, chiar dacă el are puţine şanse să fie restabilit pentru returul optimilor de finală ale Ligii Campionilor împotriva lui Real Madrid pe 6 martie.

Site-ul brazilian globoesporte.com a indicat marţi dimineaţă că Neymar va fi operat şi nu va reveni decât în luna mai, ceea ce antrenorul parizienilor, Unai Emery, a dezminţit categoric într-o conferinţă de presă.

''Nu există nicio decizie de operaţie, vom vedea cum vor evolua lucrurile în zilele care vin'', a afirmat el.

Însă, potrivit site-ului Uol, anturajul lui Neymar ar fi optat pentru o operaţie în Brazilia, pentru ca jucător să aibă şanse mai mari să se refăcă în totalitate pentru Mondialul 2018, care debutează la jumătatea lunii iunie.

Pe lângă cazul Neymar, selecţioner Tite doreşte de asemenea să dispună de mai mult timp pentru a observa evoluţia accidentărilor fundaşului Marquinhos (PSG) şi mijlocaşului Fernandinho (Manchester City), ambii accidentaţi la coapsă.

Următoarea convocare va fi ultima înaintea anunţării, în luna mai, a listei finale a celor 23 de jucători care vor face deplasarea în Rusia la Mondial.

Înainte de asta, Selecao va juca un meci amical împotriva Rusiei pe 23 martie, la Moscova. Brazilienii vor pleca apoi la Berlin, pe 27 martie, pentru a juca împotriva Germaniei, echipă pe care o vor întâlni pentru prima dată după înfrângerea catastrofală suferită în faţa ei cu 7-1 în semifinala ultimei Cupe Mondiale.

Considerată drept una dintre marile favorite ale Mondialului, după ce a terminat pe primul loc în calificările sud-americane, Brazilia va juca în grupa E, alături de Elveţia, Serbia şi Costa Rica. AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…