Accidentul unui avion F-35 pe un portavion american în Marea Chinei de Sud, şapte răniţi

Accidentul unui avion F-35 pe un portavion american în Marea Chinei de Sud, şapte răniţi

Şapte marinari au fost răniţi luni în urma aterizării eşuate a unui avion de luptă F-35 pe un portavion al Marinei SUA în Marea Chinei de Sud, a anunţat armata americană, scrie AFP.

Acest F-35C Lightning II, un avion de luptă-bombardier furtiv, încerca să aterizeze pe USS Carl Vinson în timpul unei misiuni de rutină, potrivit unui comunicat al Marinei americane în Oceanul Pacific.

Pilotul avionului, care a putut să se ejecteze înainte de a fi recuperat de un elicopter, este în stare stabilă.

Dintre cei şapte marinari răniţi, trei au fost evacuaţi la Manila, în Filipine, şi sunt, de asemenea, în stare stabilă, potrivit Marinei SUA.

Aceasta nu a precizat ce s-a întâmplat cu avionul sau cauza accidentului şi a adăugat că a deschis o anchetă.

USS Carl Vinson, USS Abraham Lincoln şi grupurile lor aeronavale au început duminică o serie de manevre în Marea Chinei de Sud, unul dintre principalele puncte de fricţiune dintre chinezi şi americani în regiune. AGERPRES


populare
astăzi

1 Discursul unei femei simple din Republica Moldova care îi pune la colț pe rusofili. Tudor Chirilă: „Cel mai bun monolog de anul ǎsta!”

2 Pilot de bombardiere, ucis cu ciocanul în Rusia. El a omorât zeci de ucraineni în atacuri asupra unor obiective civile

3 Ce salariu are Diana Matei la Ministerul Apărării Naționale: „Trebuie să fac diferența între brut și net că habar nu am”

4 Amantlâc, fraudă și râcă la MAE

5 Jurnalist pro-rus, printre primii pe listele AUR pentru Senat. Ce declaraţii făcea la Ambasada Rusiei?