Acest om are dreptate sută la sută! Nu așa va fi înfrântă hydra comunisto-penală!

Acest om are dreptate sută la sută! Nu așa va fi înfrântă hydra comunisto-penală!

Acest om are dreptate sută la sută! Nu așa va fi înfrântă hydra comunisto-penală!

Se propaga in noua hipsterime politica mitul politicianului non conflictual, modest si fara carisma. Hoarde intregi de intelectuali, de corporatisti, de domnisoare creative si barbati fini, proaspat epilati, isi doresc ca lider un Mandela de Romania, un fel de Gandhi in tenesi si cu sacoul uzat. 
In timp ce elitele intelectuale traduc asta in bun-simt si "altfel de a face politica", se mira toti ca partide gen PLUS sau USR nu reusesc sa comunice cu o buna parte din placinta sociala, scrie Reportaje-live pe  Facebook .

Pai iata de ce e profund gresit mai hipsterime.

Nu suntem in Olanda sau tarile nordice unde o larga majoritate a populatiei are studii superioare. Traim intr-o tara de tampiti carora trebuie sa le vorbesti limba. Mistocareli ieftine , replici devastatoare, spectacol si atitudini justitiare sunt arme politice oriunde in lume si cu atat mai mult intr-o societate ca a noastra. Nu il iubesc eu pe Basescu dar credeti ca degeaba a castigat alegerile? Sau de ce credeti ca unul ca Becali a fost parlamentar european?

Speech-urile academice despre pistele de biciclete, orase digitale, comunitati sustenabile si protectia naturii ating cel mult 3% din populatie. Nu uitati ca aproape 30% din populatia Romaniei este alienata mintal.

Romania are nevoie de lideri carismatici care sa prinda la toata populatia. Este nevoie de o specie de lider rara care sa inspire forta si care sa nu se inroseasca cand il iau tare golanii politici ca in curtea scolii. Nu este suficient sa mizam ca, pus in fata tipologiei clasice de politician-golan agresiv verbal si infractor, romanii il vor vota pe Gandhi de Bucuresti.

Este nevoie ca partidele noi sa scoata in fata lideri foarte inteligenti, carsimatici, capabili sa mature pe jos cu tupeul unuia gen Stefanescu, Mitraliera dar capabili in acelasi timp sa scrie o dizertatie despre ROBOR.

Unde sunt acesti oameni? Sunt! Uitati-va in jur. Am sters de trei ori acum cateva nume ca sa nu credeti ca am interese si ca postarea este pentru a creste pe cineva. Hipsterimea chiar daca este inteligenta este si extrem de suspicioasa si ar fi interpretat gresit postarea mea.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Rusia este pe moarte, iar secretul îl știe Germania”

2 AUDIO Germania făcută mat de Rusia? / Înregistrarea conversației dintre ofițerii germani despre Podul Kerci ar fi autentică

3 „M-am pierdut puțin pe la altă stradă” / Cică așa se numește mai nou adulterul...

4 Prima surpriză în cursa pentru București! Adrian Thiess, omul care l-a făcut primar pe Oprescu, va conduce campania lui Cristian Popescu Piedone

5 „Gugoii” au scos chiloții pe ulucă? / Ilan Laufer: Marian Cucșa este „amanta” lui George Simion