Acești groștei PSD au LUAT MEDICILOR ce le dăduse Cioloș!

Acești groștei PSD au LUAT MEDICILOR ce le dăduse Cioloș!

Doi deputați PSD-iști, medici în Motru și în Tîrgu-Mureș, au luat cu un amendament ceea ce ministrul Voiculescu și premierul Dacian Cioloș acordase medicilor prin OUG: dreptul de a fi plătiți pentru orele suplimentare, ca orice angajat, dezvăluie Curentul . Manevra a fost făcută prin madam Camelia KHRAIBANI care a propus un amendament la legea de aprobare a Ordonanței de Urgență 20/2016. Măritată cu un libanez destul de bogat conform declarației sale de avere, deputata are 11 terenuri, 4 locuințe în România și 3 locuințe în Liban. Amendamentul a trecut de Comisia de Sănătate majoritar PSD+ALDE, condusă de deputatul Florin Buicu. Conform declarației de avere a lui Buicu, în anul 2015 i-au intrat în casă 3800 de EURO lunar. Așadar cei doi bogătani le-au aplicat o lovitură dură medicilor români după ce au promis în 11 octombrie liderilor SANITAS, dușmanii declarați ai medicilor, că vor modifica OUG 20 și OUG 43 după cum vor sindicaliștii. În luna august un sindicalist povestea cum inepții ăștia de la SANITAS au amenințat cu proteste guvernul dacă „se dau drepturile la medici”.

Acum, cu amendamentul lui Khraibani trecut prin Comisia pentru Sănătate și Familie, Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.20/2016 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal bugetare, şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, va merge în plenul unde majoritari sunt PSD+ALDE.

Amendamentul include o prevedere care va forța medicii să lucreze fără contract pentru gărzile suplimentare. E vorba de modificarea Art. 1, pct.1, al. (63), care spune că: „Prin excepţie de la prevederile art. 1 alin (2), începând cu 1 decembrie 2016 sporurile şi alte drepturi salariale specifice activităţii se vor calcula prin raportare la salariul de bază, potrivit prezentei legi, cu excepţia categoriilor de personal prevăzute la alin (62)”, motivarea Comisiei fiind de „a evita încheierea unui al doilea contract de muncă cu aceeași unitate”. Așa că va rămâne doar contractul de bază pe care un medic îl semnează cu spitalul unde lucrează și în care nu sunt prevăzute orele suplimentare, ci doar garda obligatorie. Restul, muncă patriotică! Iată cum doi medici care poate sunt apreciați, poate nu, profesional, au făcut din două semnături ca toți ceilalți medici români să facă muncă patriotică deși Guvernul găsise fondurile pentru gărzi. O fi prostie, o fi frustrare, or fi amândouă?

Chirurgul Florin Chirculescu a explicat situația: „Un drept fluturat prin fața ochilor... Asta e tot ce-a rămas din promisiunea făcută medicilor de a-și stabili un program de lucru legal. De ce spun LEGAL? Pentru că documentul emis de Camera Deputaților încalcă atât legislația europeană a timpului de lucru, cât și Codul Muncii din România. Cu alte cuvinte, ne întoarcem de unde am plecat: zece gărzi pe lună, douăsprezece, ba chiar, pe alocuri, cincisprezece...”. „Și managerii se întorc de unde-au plecat: lasă că are cine să tragă! Ce mă iei, mă, cu legea europeană? Ce mă interesează, mă, că n-ai tu timp liber, că nu mai ai tu familie, că n-ai tu drepturi? Drepturi am eu, căci eu sunt ordonatorul de credite și n-am făcut gărzi niciodată - ce-mi pasă mie de sănătatea ta... și nici de a pacienților, îmi permit să adaug, căci e lucru știut: malpraxisul crește exponențial cu numărul orelor lucrate fără întrerupere. De-aia a și apărut legea europeană a timpului de lucru, ce credeați? Pe restul europenilor îi interesează cetățenii lor, nu-s carne de tun, ca românii...”, scrie reputatul chirurg.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante