Acţiune de amploare: Aproape 300 de poliţişti şi jandarmi au descins în 7 judeţe şi în Capitală

Acţiune de amploare: Aproape 300 de poliţişti şi jandarmi au descins în 7 judeţe şi în Capitală

Aproximativ 170 de poliţişti, sprijiniţi de 117 jandarmi, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, desfăşoară, miercuri dimineaţa, 82 de percheziţii în judeţele Mureş, Harghita, Covasna, Cluj, Braşov, Galaţi, Sibiu şi în Bucureşti la domiciliile membrilor unui grup suspectat de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani. 

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2014 - 2015, mai multe persoane din judeţele Mureş şi Harghita, prin intermediul unor cetăţeni unguri, ar fi înfiinţat trei societăţi comerciale de tip fantomă prin intermediul cărora ar fi furnizat documente justificative unor agenţi economici beneficiari, cu scopul sustragerii de la plata T.V.A. aferentă şi a impozitului pe profit datorat statului şi a însuşirii respectivelor sume de bani. 

'După înfiinţarea societăţilor, cetăţenii maghiari se întorceau în ţara de origine, firmele fiind folosite de persoanele bănuite, în activitatea infracţională. Valoarea prejudiciului cauzat prin săvârşirea acestor fapte este de aproximativ 15.000.000 de lei. În urma percheziţiilor, urmează a fi puse în aplicare peste 30 de mandate de aducere a unor persoane, în vederea continuării cercetărilor. Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii. De asemenea, la acţiune participă şi poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Mureş', precizează IPJ Mureş.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bătaie la Antene! / Încăierare în baie la Antena Stars!

2 A fost arestat interlopul care jefuia români în benzinăriile din Austria

3 „Eu încep să cred că Dominic Fritz ăsta este prost. Dar prost rău”

4 Miracol în politică! / Uite pe unul care a renunțat la ciolan pentru principii!

5 Așa arată sfidarea României...