Acţiune de amploare: Aproape 300 de poliţişti şi jandarmi au descins în 7 judeţe şi în Capitală

Aproximativ 170 de poliţişti, sprijiniţi de 117 jandarmi, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, desfăşoară, miercuri dimineaţa, 82 de percheziţii în judeţele Mureş, Harghita, Covasna, Cluj, Braşov, Galaţi, Sibiu şi în Bucureşti la domiciliile membrilor unui grup suspectat de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani. 

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2014 - 2015, mai multe persoane din judeţele Mureş şi Harghita, prin intermediul unor cetăţeni unguri, ar fi înfiinţat trei societăţi comerciale de tip fantomă prin intermediul cărora ar fi furnizat documente justificative unor agenţi economici beneficiari, cu scopul sustragerii de la plata T.V.A. aferentă şi a impozitului pe profit datorat statului şi a însuşirii respectivelor sume de bani. 

'După înfiinţarea societăţilor, cetăţenii maghiari se întorceau în ţara de origine, firmele fiind folosite de persoanele bănuite, în activitatea infracţională. Valoarea prejudiciului cauzat prin săvârşirea acestor fapte este de aproximativ 15.000.000 de lei. În urma percheziţiilor, urmează a fi puse în aplicare peste 30 de mandate de aducere a unor persoane, în vederea continuării cercetărilor. Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii. De asemenea, la acţiune participă şi poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Mureş', precizează IPJ Mureş.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

5 Analiză Bloomberg / Când şi cum se va termina pandemia?

recomandări

Te ia DNA: Chiru Cristian Florin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai rapidă mașină din lume e aproape gata