Actorii Helen Mirren şi Damian Lewis înregistrează un album pentru ziua de naştere a reginei Elisabeta a II-a

Actorii Helen Mirren şi Damian Lewis înregistrează un album pentru ziua de naştere a reginei Elisabeta a II-a

Helen Mirren, care a câştigat un Oscar pentru portretizarea reginei Elisabeta a II-a pe ecranul de argint, a înregistrat un album alături de colegul său, actorul Damian Lewis, pentru a marca a 95-a aniversare a monarhului britanic, informează joi Reuters.

"The Music of Kings & Queens" conţine muzică ce a fost compusă de Debbie Wiseman, cu Mirren şi Lewis în postura de naratori ai istoriei Marii Britanii de-a lungul a 12 monarhi, de la William Cuceritorul până la Elisabeta a II-a, care a urcat pe tron în anul 1952.

Albumul va fi lansat în iunie, lună în care este celebrată ziua de naştere oficială a reginei. Ziua de naştere a suveranei britanice este de fapt la 21 aprilie.

Mirren a interpretat-o pe regina Elisabeta a II-a pe scenă şi pe ecran şi a câştigat Oscarul pentru rolul său din filmul "The Queen" din 2006.

Foto: (c) Mario Anzuoni / REUTERS



Lewis a jucat rolul regelui Henric al VIII-lea al Angliei în seria de televiziune "Wolf Hall", a cărei coloană sonoră a fost compusă de Wiseman.

Mirren, în vârstă de 75 de ani, a declarat că înregistrarea albumului a fost pentru ea "un privilegiu".

Lewis, în vârstă de 50 de ani, a adăugat: "A arunca o privire în inimile şi minţile acelor regi şi regine, prin intermediul muzicii pline de emoţie a lui Debbie, a fost o iluminare... şi foarte plăcut". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...