Actorul George Kennedy a încetat din viață la 91 de ani

Actorul George Kennedy a încetat din viață la 91 de ani

Actorul american George Kennedy, câștigător al unui premiu Oscar pentru rol secundar în 1967, a murit duminică în statul Indiana, la vârsta de 91 de ani, a anunțat familia sa citată de agenția France Presse. Decesul a survenit din cauze naturale, a precizat nepotul său Cory Schenkel pe Facebook.

Actorul înalt de 1,93 metri a jucat în mod obișnuit personaje dure, aflându-se de multe ori în roluri secundare alături de monștrii sacri ai cinematografiei precum Cary Grant, Gregory Peck, James Stewart, Frank Sinatra, Robert Mitchum și Clint Eastwood.

El a câștigat Oscarul pentru cel mai bun actor în rol secundar în 1967 pentru filmul "Cool Hand Luke", în care a jucat alături de Paul Newman.

Filmografia lui George Kennedy cuprinde roluri interpretate în peste 200 de filme și seriale de televiziune, între care și celebrul serial "Dallas".

În a doua parte a carierei sale, el a câștigat notoritate pentru interpretarea rolului de detectiv incomod Ed Hocken în seria de filme "The Naked Gun: From the Files of Police Squad!" (1988), "The Naked Gun 2˝: The Smell of Fear" (1991) și "The Naked Gun 33%: The Final Insult" (1994), unde a jucat alături de Leslie Nielsen, mai notează AFP.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Așa o fi? /

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria