Acuzată că face gărzi „la negru”, directoarea medicală de la Socola a demisionat prin e-mail din vacanța din Rodos

Acuzată că face gărzi „la negru”, directoarea medicală de la Socola a demisionat prin e-mail din vacanța din Rodos

Miercuri, managerul Spitalului Socola, Bogdan Șaramet a fost schimbat din funcție. Directoarea medicală, Raluca Prepeliță și soțul, consilierul juridic Corneliu Prepeliță, plecați în concediu în insula Rhodos, au fost luați prin surpridere de decizia de ieri și s-au precipitat, relatează Curentul .

Imediat jurista Adriana Medvichi a strâns toate documentele de pe biroul consilierului juridic Corneliu Prepeliță și le-a dat Directorului de Îngrijiri, Andrei Mandachi, care le-a dus în cabinetul medical al Ralucăi Prepeliță de la secția 1 -Femei. Intenția a fost ca documentele să rămână acolo pana se întorc ei din concediu.
Surse din institut ne-au declarat că fapta a fost descoperită azi dimineață când biroul domnului consilier juridic era gol. Ca să vedem cum arăta biroul înainte, ni s-a trimis chiar și o fotografie cu comentariul: „se vede scrumiera, semn că se fumează destul de mult în departamentul juridic de către dl. Prepeliță. Documentele respective sunt sechestrate/sunt blocate într-un birou? De ce? Ce este de ascuns? Care a fost graba de au plecat documentele imediat dupa ce s a schimbat managerul?”, se întreabă angajații din institut.

Noul manager a fost informat imediat și a cerut familiei Prepeliță documentele, amenințând că sună la poliție.
Tot azi, în institut s-a descoperit că pentru a putea desfășura gărzi în afara fișei postului de Director Medical Interimar, doamna Dr. Raluca Ioana Prepeliță a apelat la un tertip juridic. A suspendat doar contractul de muncă de medic și nu și pe cel de gărzi deși art 181, aliniatul 6 din Legea 95/2006 republicată prevede: „Contractul individual de muncă sau al persoanelor angajate în unitățile sanitare publice care ocupă funcții de conducere specifice comitetului director se suspendă de drept pe perioada exercitării mandatului.”, iar Art.35 din Codul Muncii stabilește Art. 35. [cumulul de functii]:

(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
Conform listelor de gărzi din ultimele luni ale Institutului de Psihiatrie Socola Iași publicate pe site-ul DSP Iasi, doamna Dr. Raluca Ioana Prepelita a prestat gărzi după luna noiembrie când a fost numită director medical interimar. De exemplu, în iulie, va avea gardă pe 27 iulie și pe 29 iulie, în conditiile în care activitatea de director medical este o activitate de 7 ore pe zi, iar garda are 18 ore. Așadar Dr. Raluca Ioana Prepeliță va avea de muncit 25 de ore pe datele de 27 și 29 iulie.
Angajații institutului se întrebau astăzi de dimineață pe holuri dacă doamna doctor a încălcat legea 95/2006 și nu a suspendat contractul de gărzi sau l-a suspendat și era plătită de fostul manager „la negru”.
Cu toate aceste „prostioare” legale care i-au stricat vacanța doamnei doctor, aceasta și-a scris demisia din funcția de director medical și a trimis-o din Grecia prin e-mail către Institutul de Psihiatrie.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa