Adina Florea, propusă la şefia DNA, va susţine pe 27 septembrie interviul în faţa Secţiei pentru procurori a CSM

Adina Florea, propusă la şefia DNA, va susţine pe 27 septembrie interviul în faţa Secţiei pentru procurori a CSM

Adina Florea, propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al DNA, urmează să susţină pe 27 septembrie interviul în faţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Potrivit unui comunicat al CSM transmis vineri AGERPRES, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit calendarul pentru examinarea propunerii ministrului Justiţiei de avizare a numirii Adinei Florea, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Astfel, arată sursa citată, vineri va fi pus în dezbatere publică proiectul de management şi efectuarea verificărilor asupra candidaturii, urmând ca pe 27 septembrie să se analizeze rezultatul respectivului demers, susţinerea interviului, iar pe data de 2 octombrie avizul să fie transmis către Ministerul Justiţiei.

Ministerul Justiţiei anunţa joi că Adina Florea, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, în prezent delegată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, este propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, pentru a ocupa funcţia de şef al DNA.

Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu