Administrația CFR Călători și federațiile sindicale feroviare au semnat un Acord de prelungire a contractului colectiv de muncă; drepturile salariaților, menținute

Administrația CFR Călători și federațiile sindicale feroviare reprezentative au semnat joi, în urma negocierilor, un Acord de prelungire a contractului colectiv de muncă, care va asigura protejarea salariaților, în sensul menținerii drepturilor din contractul actual de muncă, respectiv bonuri de masă, sporuri, ore festive, ajutoare sociale pentru căsătorie, deces etc., până la încheierea unui nou contract.

Conform unui comunicat postat pe pagina de Facebook a companiei, conducerea CFR Călători a prezentat proiectul de venituri/cheltuieli pentru anul 2017, care va fi supus aprobării/avizării Consiliului de Administrație și Adunării Generale a Acționarilor, proiect de buget care include o creștere a fondului de salarii cu 17,56%, care "va conduce la majorări salariale pentru angajați".

Administrația a propus reașezarea claselor de salarizare pentru funcțiile de execuție de bază care se vor diferenția în funcție de complexitatea și de volumul de muncă. Angajații de pe aceste funcții vor putea beneficia de majorări mai mari față de cei din funcțiile de conducere, majorarea salarială nefiind liniară.

"Mulțumesc tuturor ceferiștilor pentru loialitate și încredere. Vreau să știți că am ambiția ca alături de voi să creștem calitatea transportului cu trenul din România. Este o perioadă dificilă, cu multe provocări, perioadă căreia este necesar să ne adaptăm și să găsim soluțiile cele mai potrivite. Pentru 2017 m-am străduit să găsesc soluțiile și resursele necesare atât pentru revendicări legate de majorări salariale, continuarea acordării tichetelor de masă, noi uniforme, echipamente și condiții de muncă mai bune etc, cât și pentru dezvoltarea unor proiecte de îmbunătățire a activității și de perfecționare a practicilor de lucru. Îmi doresc ca, împreună, cu sprijin din partea statului român, prin Ministerul Transporturilor, să reușim să aducem în realitatea tuturor aceste aspecte și să construim în viitor un sistem feroviar competitiv, la standarde decente", a declarat directorul general al CFR Călători, Iosif Szentes.

Contractul colectiv de muncă al salariaților companiei a expirat joi și, potrivit președintelui Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari, Gabriel Rodrigo Maxim, un nou contract ar putea fi semnat după data de 5 aprilie.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Frica de pușcărie! Primăria Capitalei a anulat licitaţia pentru 100 de autobuze electrice: cele turceşti ar fi…

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte din Parlamentul European

3 Ion Iliescu, declarație criminală despre Revoluție: Este momentul să încetăm să mai căutăm vinovați

4 Mafia locală / Frații Micula, vizați de un dosar de evaziune și spălare de bani de 44 milioane de euro / Cazul e i…

5 Val de demiteri / Guvernul a eliberat din funcție 28 de prefecți. Cine vine în loc

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi sloganuri fake amuzante