Adrian „Beleaua”, noul lider al clanului interlop Corduneanu

Adrian „Beleaua”, noul lider al clanului interlop Corduneanu

Șefia clanului Corduneanu, preluată de „Beleaua”. Costel Corduneanu, unul dintre cei mai temuți interlopi din zona Moldovei, a fost înmormântat vineri în cimitirul Eternitatea din Iași. În cele trei zile de priveghi organizat la restaurantul „La Castel” de lângă Iași s-au perindat sute de interlopi din întreaga țară.

Fratele lui Costel Corduneanu, Adrian „Beleaua” Corduneanu, urmează să preia șefia clanului Corduneanu, care se ocupă cu infracțiuni de cămătărie, șantaj și înșelăciuni imobiliare. Într-un scurt interviu dat presei locale, Adrian „Beleaua” Corduneanu a spus că și-ar dori ca fratele său să rămână în amintirea tuturor drept „campionul care a reprezentat România”, scrie defapt.ro .

Grupare de hoți de „tip mafiot”

Costel Corduneanu, liderul clanului Cordunenilor din Iași, a decedat la vârsta de 54 de ani în urma unei operații complicate la inimă. În ultimii 25 de ani, numele său a fost unul important pentru lumea interlopă din România. Fost sportiv de performanță, campion mondial la lupte libere, Costel Corduneanu s-a retras în activitatea sportivă în anul 2002.

Anchetatorii susțineau într-unul din dosarele deschise pe numele său că în 2003 a ajuns liderul unei grupări de hoți de „tip mafiot” care acționa în 34 de state. Între timp, gruparea a luat amploare și și-a diversificat afacerile ilegale.

Pe 30 ianuarie 2020, Costel Corduneanu s-a predat la sediul Inspectoratului de Poliție Iași pentru că fusese condamnat de Curtea de Apel Cluj la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare. Infracțiunea: instigare la o infracțiune informatică, deși inițial fusese acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, șantaj sau înșelăciune.

A fost eliberat pe 17 septembrie, după ce a formulat mai multe cereri de liberare condiționată. Decizia a aparținut judecătorilor de la Tribunalul Mureș.

Fratele mai mare, „sportivul”, „campionul”

La scurt timp după ce a fost eliberat din închisoare, Costel Corduneanu, a acordat un interviu ziarului BZI în care a vorbit deschis despre perioada petrecută în închisoare, dar și despre planurile sale de viitor.

„Eu nu sunt interlop, nu am clan sau ce se mai spune. Eu sunt un fost sportiv, un campion care a reprezentat România în toată lumea. Am fost fratele mai mare, am avut grijă de familia mea și i-am învățat ce am considerat eu că este bine.

Fiecare dintre frații mei au făcut pe urmă ce au considerat ei. Eu nu pot răspunde pentru faptele lor”, le-a spus Costel Corduneanu jurnaliștilor.

Șefia clanului Corduneanu, preluată de „Beleaua”

Clanul Corduneanu va fi preluat de fratele lui Costel Corduneanu, Adrian „Beleaua” Corduneanu, un alt lider temut al lumii interlope. În primăvara anului trecut, Adrian Corduneanu a fost trimis în judecată pentru înșelăciuni imobiliare în care prejudiciul a fost estimat la 2,2 milioane de euro.

Anchetatorii au mai trimis în judecată în același dosar încă 11 persoane, inclusiv pe soția lui Adrian Corduneanu, Ramona Carmen Corduneanu, pe notarii Răzvan Ionuţ Costin şi Daniel Bogdan Florea, dar și pe avocatul Ionuț Crâșmaru.

Adrian Corduneanu a fost condamnat în anul 2017 de Judecătoria Iași într-un dosar de șantaj. Victima lui Adrian Corduneanu, condamnat în primă instanță la trei ani și șase luni de închisoare, a fost un agent de vânzări din Iași care vindea betoane.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro