Adrian Mutu, vizat de ancheta de evaziune fiscală declanșată în Italia

Adrian Mutu, vizat de ancheta de evaziune fiscală declanșată în Italia

Atacantul român Adrian Mutu, aflat acum la ASA Târgu Mureș, este vizat de ancheta poliției financiare italiene, care a efectuat marți percheziții la sediile a 35 de cluburi italiene de fotbal din primele două divizii, între care trei de top - AC Milan, Lazio Roma și SSC Napoli -, ca urmare a descoperirii unei vaste rețele de evaziune fiscală.

Cu această ocazie au fost ridicate numeroase documente, fiind pus totodată sechestru pe bunuri în valoare de 12 milioane euro, potrivit cotidianului Gazzetta dello Sport. În acest dosar sunt vizate 64 de persoane, între care și conducătorii celor trei grupări din Serie A, Adriano Galliani (AC Milan), Claudio Lotito (Lazio Roma) și Aurelio De Laurentiis (Napoli), dar și fostul conducător al clubului Juventus Torino, Jean-Claude Blanc.

Operațiunea denumită "Fuorigioco", coordonată de procuratura din Napoli, are în vizor un număr de 16 fotbaliști Gustavo German Denis, Quintero, Adrian Mutu, Ciro Immobile, Matteo Paro, Hernan Crespo, Pasquale Foggia, Antonio Nocerino, Marek Jankulovski, Cristian Chavez, Inacio David Fideleff, Ivan Ezequiel Lavezzi, Gabriel Paletta, Emanuele Calaio, Cristian Molinaro, Rios Pavon și Diego Alberto Milito, precizează calciomercato.com.

Sunt vizați de asemenea și alți conducători de cluburi și impresari de jucători, între care și fostul agent al lui Mutu, Alessandro Moggi.

Adrian Mutu (37 ani) a evoluat în Italia pentru cluburile Internazionale Milano, Hellas Verona, Parma, Juventus Torino, Fiorentina și Cesena.

Fostul internațional român nu se află la primele sale probleme cu justiția din peninsulă. El a fost condamnat în toamna anului trecut, în primă instanță, la un an și doua luni de închisoare cu suspendare de un tribunal italian, după ce a bătut un ospătar într-un local din Florența, în octombrie 2010. Mutu și-a motivat agresiunea afirmând că a răspuns unor amenințări și unor jigniri cu tentă rasistă ale ospătarului.

Mutu a mai fost implicat într-un incident similar în 2006 pe când se afla în cantonamentul naționalei de la Constanta, pentru meciul cu Bulgaria, când a fost acuzat că a lovit un chelner constănțean.

Însă cel mai trist episod din cariera lui Adrian Mutu s-a produs în toamna anului 2004, după transferul său de la Parma la Chelsea Londra, când a fost depistat pozitiv la cocaină în urma unui control comandat de clubul londonez, fiind suspendat pentru 7 luni și amendat de Federația engleză de fotbal. Chelsea i-a solicitat ulterior daune de 17 milioane euro, iar Camera de rezolvare a litigiilor din cadrul FIFA a dat câștig de cauză londonezilor.

De asemenea, în 2010, Mutu a fost suspendat 9 luni pentru dopaj cu sibutramină.

Supranumit "Briliantul", Mutu a revenit în această iarnă în campionatul României, la ASA Târgu Mureș, după un periplu prin India, cu speranța că va fi inclus în vară de selecționerul Anghel Iordănescu în lotul pentru EURO 2016.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria