Adrian Năstase: Viața politică românească seamănă cu o vânătoare generalizată de pokemoni

Adrian Năstase: Viața politică românească seamănă cu o vânătoare generalizată de pokemoni

Viața politică românească seamănă cu o vânătoare generalizată de pokemoni, iar deocamdată nu programe de guvernare, bazate pe soluții noi, apar public, ci doar o vânătoare de pokemoni din partea partidelor pentru liste, consideră fostul premier Adrian Năstase.

"Viața politică românească seamănă cu o vânătoare generalizată de pokemoni. Pare că există un soft genial — în parteneriat public-privat — care inventează permanent ținte mărunte, spre care sunt îndreptați tot mai mulți români, învrăjbindu-se unii cu alții, concurându-se inutil, cheltuindu-și energia fie în căutarea unor fantome ale trecutului, fie, ca la Revoluție, căutând avioane în bucățelele de staniol lansate în spațiu. În timpul acesta, marile puteri își (re)negociază interesele, își (re)definesc zonele de influență, ambasadori străini din zone învecinate ne transmit că proiectele noastre de viitor sunt utopii. Iar noi ne consumăm în mici bătălii inutile, epuizante, care ne transformă în pradă facilă pentru capitalul străin. În timp ce noi ascultăm predicile unor 'preoți' din afară, despre 'bune practici', MCV-uri, 'statul de drept', 'preoții' merg, la încheierea mandatului, consilieri la mari bănci de investiții. Ca să fie mai clar, mă refer la Jose Manuel Barroso — cel care, de la Comisia Europeană, îi dădea lui Victor Ponta lista cu ce are voie și ce nu are voie să facă — și care a fost angajat, din iulie, de Goldman Sachs", a scris Adrian Năstase, într-o postare pe blogul personal .

Potrivit acestuia, momentul alegerilor parlamentare ar putea fi un moment de înțelepciune pentru partide dacă ele vor înțelege că o schimbare de mesaj, o radicalizare a lui, în sensul promovării și protejării intereselor românești, este absolut necesară.

"Deocamdată, nu programe de guvernare, bazate pe soluții noi, apar public, ci doar o vânătoare de pokemoni din partea partidelor pentru liste, dar și o strategie a pokemonilor care nu mai vor să fugă atât de repede — ca să poată fi prinși de partide. Ar trebui poate să înțelegem că, din ce în ce mai mult, țintele reale sunt legate de ceea ce se întâmplă în afara granițelor noastre", adaugă fostul premier.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...