Adrian Năstase: Viața politică românească seamănă cu o vânătoare generalizată de pokemoni

Adrian Năstase: Viața politică românească seamănă cu o vânătoare generalizată de pokemoni

Viața politică românească seamănă cu o vânătoare generalizată de pokemoni, iar deocamdată nu programe de guvernare, bazate pe soluții noi, apar public, ci doar o vânătoare de pokemoni din partea partidelor pentru liste, consideră fostul premier Adrian Năstase.

"Viața politică românească seamănă cu o vânătoare generalizată de pokemoni. Pare că există un soft genial — în parteneriat public-privat — care inventează permanent ținte mărunte, spre care sunt îndreptați tot mai mulți români, învrăjbindu-se unii cu alții, concurându-se inutil, cheltuindu-și energia fie în căutarea unor fantome ale trecutului, fie, ca la Revoluție, căutând avioane în bucățelele de staniol lansate în spațiu. În timpul acesta, marile puteri își (re)negociază interesele, își (re)definesc zonele de influență, ambasadori străini din zone învecinate ne transmit că proiectele noastre de viitor sunt utopii. Iar noi ne consumăm în mici bătălii inutile, epuizante, care ne transformă în pradă facilă pentru capitalul străin. În timp ce noi ascultăm predicile unor 'preoți' din afară, despre 'bune practici', MCV-uri, 'statul de drept', 'preoții' merg, la încheierea mandatului, consilieri la mari bănci de investiții. Ca să fie mai clar, mă refer la Jose Manuel Barroso — cel care, de la Comisia Europeană, îi dădea lui Victor Ponta lista cu ce are voie și ce nu are voie să facă — și care a fost angajat, din iulie, de Goldman Sachs", a scris Adrian Năstase, într-o postare pe blogul personal.

Potrivit acestuia, momentul alegerilor parlamentare ar putea fi un moment de înțelepciune pentru partide dacă ele vor înțelege că o schimbare de mesaj, o radicalizare a lui, în sensul promovării și protejării intereselor românești, este absolut necesară.

"Deocamdată, nu programe de guvernare, bazate pe soluții noi, apar public, ci doar o vânătoare de pokemoni din partea partidelor pentru liste, dar și o strategie a pokemonilor care nu mai vor să fugă atât de repede — ca să poată fi prinși de partide. Ar trebui poate să înțelegem că, din ce în ce mai mult, țintele reale sunt legate de ceea ce se întâmplă în afara granițelor noastre", adaugă fostul premier.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

3 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

4 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

5 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…