Adrian refuză continuarea poveștii de iubire cu Teodora Mareș. Eram puștan. Se regăsesc, după 30 de ani

Adrian refuză continuarea poveștii de iubire cu Teodora Mareș. Eram puștan. Se regăsesc, după 30 de ani

Actorul Adrian Păduraru împlinește, azi, 63 de ani, Cariera sa a fost lansată o dată cu filmul „Declarație de Dragoste”. El spune că teribilismul l-a făcut să nu accepte o continuare a poveștii de iubire din „Declarație de Dragoste”, scrie Newsweek .

Adrian Păduraru a terminat, în 1984, Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale“, la clasa profesoarei Sanda Manu.

El era proaspăt absolvent de Teatru când a primit rolul liceanului Alexandru Bârsan din „Declaraţie de dragoste“, în care a avut-o parteneră pe Teodora Mareş. Filmul din 1985 a avut un succes răsunător, fiind vizionat de peste cinci milioane de spectatori. El a mărturisit, recent, şi-a mărturisit regretul de a nu fi acceptat să joace într-o continuare a filmului.

A refuzat continuarea

„Eram un cinefil înrăit în acele vremuri, vedeam cu colegii, în medie, zece filme pe săptămână. Şi mi se părea că niciodată în istoria cinematografiei partea a doua a unui film nu a mai fost la înălţimea primei părţi. Luând în calcul şi experienţa mea de cinefil, am crezut că o continuare a filmului „Declaraţie de dagoste“ nu va avea acelaşi succes.

Cam acesta a fost argumentul. Sigur, privind în urmă, pot spune că a fost un argument de puştan. Într-un fel, îmi pare rău că n-am făcut o continuare la „Declaraţie de dragoste“. A fost un film foarte frumos, cu un parfum special”, a spus pentru adevarul.ro

Actorul nu se consideră un sex-symbol al acelro vremuri

Nu cred că exista termenul și nici chiar conceptul de sex-simbol, nu făcea parte din ceea ce înțelegeam eu despre succesul filmului „Declarație de dragoste. Era și o perioadă în care eram mai rigid și cu dorința, unilaterală poate, de a face în profesie lucruri extraordinare. Mi-e greu să vorbesc despre un termen și un concept la care în vremea aceea nu aveam o referire clară, a pus actorul.

Adrian a fost cel dintâi care a recunoscut că se înțelegea prost cu partenera sa, deși „cuplul” a fost ales după o probă în doi.

„Eu sunt cel care a povestit prima dată faptul că Teodora și cu mine făceam o creație cinematografică jucând iubirea, între noi lucrurile nu stăteau în termeni de prietenie și nici de prea multă simpatie. Nu mi se pare însă că este o monedă de bătut.

Sigur, s-a întâmplat de foarte multe ori, în istoria artelor spectacolului, ca doi actori care jucau roluri de iubiți, prieteni sau frați să nu fie în cele mai frățești, amicale sau de iubire relații. Important este că ceea ce au primit spectatorii a fost o relație de iubire în care au crezut”, a spus pentru viva.ro

Cele mai frumoase scene

Mi-e greu să spun care a fost scena cea mai puternică din film. Nu am putut fi niciodată spectator la propriile mele filme sau înregistrări de televiziune sau radio. Eu am un punct de vedere diferit față de cel al spectatorului. Memorabile mi se par scenele de viață, trăite de-a lungul anilor și generate de filmul „Declarație de dragoste, a spus Adrian.

După 30 de ani cei doi au jucat, din nou într-un film: „Coborâm la prima”.

„A fost o întâlnire normală pentru o altă vârstă și pentru un alt moment al existenței noastre. A fost întâlnirea cu o colegă de care mă leagă amintiri de peste 30 de ani, cu bucuria unei colaborări la alt nivel”, soune Adrian.

Teodora a spus da din prima

Teodora Mareș a vrut să se desprindă de perosnajul Ioana din film.

„Vă spun sincer că în aceşti 32 de ani am refuzat să mai joc alături de el. «Declaraţie de dragoste» a avut un impact atât de mare încât nu am mai vrut să fiu asociată cu personajul de atunci, nici cu el, ca şi cuplu. Drept pentru care am declinat toate ofertele. De data am zis că e ok.

Cineva s-a gândit la mine, am primit un telefon de la Adrian care se cunoaşte cu regizorul. Am acceptat pentru că-l văzusem pe Tedy Necula într-un interviu şi mi-a plăcut. De regulă ştiu să citesc printre rânduri şi am simţit că are calităţi şi potenţial. Am citit scenariul şi mi-a plăcut foarte mult. Am zis «Da» fără nici o urmă de îndoială”.

Studiile şi cariera:

În 1984 a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale“, la clasa profesoarei Sanda Manu.

A debutat la Teatrul Mic din Bucureşti cu rolul Un soldat din piesa „Diavolul şi bunul Dumnezeu“, de Jean-Paul Sartre, regia Silviu Purcărete. Pe scena Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri“ din Iaşi, şi-a făcut debutul cu rolul Domnul Gabor din „Deşteptarea primăverii“, de Frank Wedekind.

Primul rol într-un film a fost în „Misterele Bucureştilor“ (1983), unde a jucat alături de Marga Barbu, Florin Piersic şi Szobi Czech.

A jucat în aproape 30 de filme şi seriale de televiziune.

A fost căsătorit cu actrița Georgeta Burdujan alături de care are o fiică. Este divorțat.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…