Adrian Sobaru, arestat la domiciliu

Adrian Sobaru, arestat la domiciliu

Adrian Sobaru va fi cercetat în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, au decis joi magistrații Judecătoriei Sectorului 1.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată de procurori.

Avocatul lui Sobaru a declarat că acesta le-a spus judecătorilor că regretă fapta și că a dorit să facă un protest la Guvern. El a confirmat că Adrian Sobaru a vrut să își dea foc în fața sediului Guvernului, având în mașină o sticlă PET cu benzină, dar nu a reușit.

Avocatul a mai declarat că nu s-a discutat despre efectuarea unei expertize psihiatrice.

Potrivit Poliției Capitalei, miercuri, Adrian Sobaru a lovit cu intenție una dintre barierele de acces spre sediul Guvernului. El nu prezenta leziuni, deține permis de conducere valabil iar autoturismul este proprietate personală.

Sobaru a fost audiat de polițiști pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul iar ulterior a fost reținut pentru comiterea infracțiunilor de distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice.

În 2010, Adrian Sobaru, angajat al TVR, s-a aruncat de la balconul sălii de plen a Parlamentului într-o tentativă de sinucidere în semn de protest.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 Ce se întâmplă în China?