Afacerile în comerţul cu amănuntul au crescut cu 10,3% în iulie 2020

Afacerile în comerţul cu amănuntul au crescut cu 10,3% în iulie 2020

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în iulie 2020, faţă de luna precedentă, atât ca serie brută, cu 10,3%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 3,9%, informează joi Institutul Naţional de Statistică (INS).

Astfel, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în iulie 2020, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 10,3% datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+24,6%), vânzările de produse nealimentare (+6,9%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+6,3%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2020, comparativ cu luna precedentă a crescut pe ansamblu cu 3,9% datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+9,0%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,4%) şi la vânzările de produse nealimentare (+1,8%).

De asemenea, datele INS arată că volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna iulie 2020, comparativ cu luna iulie 2019, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 4,7% pe fondul creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+10,6%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,3%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 3,7%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2020, comparativ cu luna iulie 2019, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 4,2% datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+10,3%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,9%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 4,1%.

De asemenea, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în perioada 1 ianuarie -31 iulie 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2019 a înregistrat o creştere cu 1,2% datorită creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+7,1%) şi vânzărilor de produse nealimentare (+1,9%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 9,5%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2020, comparativ cu perioada similară din 2019, a înregistrat o creştere cu 0,8% datorită majorării vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+6,5%) şi vânzărilor de produse nealimentare (+2,0%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 9,1%.

"Informaţiile din acest comunicat de presă (iulie 2020) surprind impactul crizei COVID-19 şi al măsurilor luate de autorităţi, ca urmare a decretării stării de urgenţă pe teritoriul României începând cu 16 martie 2020 şi a stării de alertă începând cu 17 mai 2020", precizează INS. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”