Agențiile guvernamentale din Republica Moldova și-au întărit măsurile de securitate din cauza amenințărilor de destabilizare

Agențiile guvernamentale din Republica Moldova și-au întărit măsurile de securitate din cauza amenințărilor de destabilizare

După cum a remarcat șefa Ministerului Afacerilor Interne al Republicii, Anna Revenko, situația de securitate din țară și regiune rămâne destul de instabilă.

SIS. Foto: Arhiva Adevărul

Oamenii legii din Republica Moldova au decis să consolideze măsurile de securitate în legătură cu amenințarea destabilizarii situației din republică, despre care a vorbit președintele Maia Sandu, a anunțat luni ministrul de Interne Anna Revenco într-un interviu acordat TVR Moldova .

"Situația de securitate din țară și regiune rămâne destul de instabilă. <...> Măsurile de securitate au fost întărite de agențiile de aplicare a legii", a spus Revenko. Potrivit acesteia, controlul a fost înăsprit pe aeroportul internațional din Chișinău, a fost crescută prezența poliției în locurile publice, sunt monitorizate fluxurile financiare. Ministrul a remarcat că organele de drept din Republica Moldova se consultă în mod regulat pe probleme de securitate cu partenerii lor străini.

În urmă cu două săptămâni, Sandu a declarat că autoritățile de stat ale republicii au confirmat informația președintelui ucrainean Volodimir Zelenski despre riscurile de destabilizare și pericolul confiscării clădirilor statului și a luării de ostatici în Moldova. Potrivit acesteia, Serviciul de Informații și Securitate (ISS) are informații despre planurile de implicare a cetățenilor din Rusia, Belarus, Serbia și Muntenegru în acțiuni anticonstituționale.

Săptămâna trecută, SIS a raportat despre dezvăluirea unei rețele de spionaj străine și reținerea a cinci persoane.

Luni, serviciul special a informat că doi străini au fost expulzați din țară, suspectați că „ar fi asociați cu anumite centre de sabotaj din afara țării”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Trupele ucrainene au spart prima linie de apărare a rușilor, care se retrag prin propriile câmpuri minate

2 VIDEO Asta chiar trebuie văzută...

3 Mister total / Unde a „dispărut” USS Gerald R. Ford, cel mai mare portavion militar din lume?

4 Cum te afectează fizic și psihic lipsa sexului / Semne care îți arată că trebuie să faci sex mai des

5 Orașul subteran misterios în care pot locui 20.000 de oameni. Magnifica așezare, descoperită de un bărbat care își renova casa