Aglomerație de Rusalii. Peste 200.000 de oameni au trecut granița în ultimele 24 de ore VIDEO

Aglomerație de Rusalii. Peste 200.000 de oameni au trecut granița în ultimele 24 de ore VIDEO

Peste 200.000 de persoane și aproape 55.000 de mașini au fost înregistrate în ultimele 24 de ore la frontierele României. Timpii de așteptare la cele mai tranzitate vămi cu Ungaria durează chiar și două ore ca în cazul Nădlac II și 80 de minute la Nădlac.

Potrivit statisticii, miercuri, prin punctele de frontieră din România au efectuat formalitățile de control, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire, 204.000 de persoane, cetățeni români și străini. De asemenea, au fost înregistrate 54.600 de mijloace de transport, pe ambele sensuri.

Pe sensul de intrare în România, au fost 80.013 de persoane, dintre care 9.306 de cetăţeni ucraineni. Astfel, începând cu data de 10.02.2022 până la data de 31.05.2023, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 4.385.031 cetăţeni ucraineni.

În ultimele 24 de ore poliţiştii de frontieră au constatat 57 de fapte ilegale și au confiscat bunuri în valoare de peste 86.000 de lei. În plus, nu s-a permis intrarea în ţară a 17 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi ieşirea a 12 cetăţeni români din diferite motive legale, a precizat Poliția de Frontieră.

Patru ore de stat în coadă la Vama Giurgiu

Burcea Alin, CEO al Paralela 45 și președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism a postat pe Facebook un videoclip de la Vama Giurgiu în care menționează că sambuteiajul se întinde pe 6 kilometri, iar timpul de așteptare minim este de 4 ore.

Atenționare MAE pentru minivacanța din iunie

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Bulgaria către Republica Elenă şi Republica Turcia, precum şi retur către România, în perioada 31 mai - 5 iunie 2023, că se preconizează înregistrarea unor timpi de aşteptare ridicaţi la punctele de trecere a frontierelor (PTF) rutiere bulgare, transmite News.ro.

Potrivit MAE, se recomandă cetăţenilor români să folosească toate punctele de frontieră şi să se asigure că deţin combustibil, apă, alimente sufiente pentru astfel de situaţii.

De asemenea, cetăţenilor români ce revin în România în data de 5 iunie 2023 li se recomandă să aibă în vedere posibilitatea măririi considerabile a timpilor de aşteptare la trecerea prin punctul de frontieră Ruse, la taxa de pod, atunci când turiştii români revin în România şi aleg să intre în ţară prin PTF de la podul Giurgiu-Ruse.

„Astfel, se recomandă ca turiştii români care aleg să revină în ţară prin PTF Giurgiu-Ruse să pregătească, în prealabil, suma exactă pentru taxa de pod, şi anume doi euro (monede cu valoare nominală de un euro sau doi euro) sau patru (patru) leva, în acest mod putând fi scurtaţi considerabil timpii de aşteptare la procesarea şi eliberarea documentelor justificative tip chitanţe, facturi sau bonuri fiscale”, a transmis MAE.

Potrivit instituţiei, în acest context, este importantă informarea corectă, achiziţionarea din timp a vinietelor electronice şi achitarea conformă a taxelor de drum tip TOLL, pentru folosirea infrastructurii rutiere publice din Bulgaria, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

„Firmelor româneşti de transport internaţional de marfă sau pasageri, care tranzitează teritoriul bulgar în această perioadă, li se recomandă să întreprindă măsurile adecvate în vederea organizării temeinice a itinerariilor de deplasare şi stabilirii programului de lucru al conducătorilor auto, prin luarea în considerare a unor timpi de aşteptare considerabil măriţi la trecerea frontierelor”, a mai transmis MAE.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Surprinzătorul nume ales de Polonia pentru avioanele lor F-35 / Imagini în premieră din SUA cu primul F-35 polonez, aproape finalizat

2 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

3 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

4 Interesante amănunte / Într-o veche mină din Bihor zace cheia care poate salva Europa din dependența de China

5 Degringoladă la Rapid / Săpunaru, monument de nesimțire. „Ori te lași, ori îl dai afară”