Airbus Helicopters și IAR Brașov au semnat un acord de exclusivitate pentru producerea elicopterului H215M

Airbus Helicopters și IAR Brașov au semnat un acord de exclusivitate pentru producerea elicopterului H215M

Airbus Helicopters și IAR Brașov au semnat un acord de exclusivitate pentru producerea elicopterului H215M, se arată într-un comunicat, remis joi, AGERPRES.

Airbus Helicopters și IAR au semnat un acord general pentru o colaborare exclusivă în scopul producerii elicopterului multirol H215M, de categorie grea, echipat cu două motoare.

Conform acordului, IAR va deveni contractor principal pentru orice comanda viitoare de H215M pe care Ministerul Apărării Naționale o va face pentru a înlocui flota îmbătrânită.

"Suntem mândri că am semnat acest acord de exclusivitate care reprezintă rezultatul a aproape 50 de ani de cooperare între IAR și Airbus Helicopters. IAR a construit aproximativ 360 de elicoptere sub licență mulțumită parteneriatului de succes cu Airbus Helicopters și suntem nerăbdători să ne implicăm în personalizarea și producerea elicopterului H215M", a declarat directorul general al IAR, Neculai Banea.

"Acest acord este o etapă importantă, de referință, în construcția un parteneriat european în domeniul apărării. Suntem convinși că relația aceasta va dura alți 50 de ani și că H215M va corespunde în totalitate necesităților Armatei Române", a declarat Olivier Michalon, Senior Vice President pentru Europa al Airbus Helicopters.

IAR Brașov este o societate cu capital majoritar de stat, lider național în aeronautica românească, specializat în fabricarea și întreținerea de elicoptere. În 2016, aceasta a generat venituri de 34 de milioane de euro și a angajat 316 persoane. IAR Brașov oferă o gamă largă de servicii pentru Armata Română, precum și pentru clienți internaționali. Aceste servicii constau în principal în întreținerea, repararea și modernizarea elicopterelor militare și furnizarea de piese de schimb.

Airbus este un lider global în domeniul aeronautic, aerospațial și în serviciile conexe. În 2016, a generat venituri de 67 de miliarde de euro și a avut aproximativ 134.000 de angajați. Airbus oferă cea mai extinsă gamă de aeronave pentru pasageri, cu un număr de locuri cuprins între 100 și 600. Airbus este și lider european, care furnizează aeronave de luptă, de alimentare, de transport sau pentru misiuni, precum și prima companie aerospațială din Europa și a doua din lume. În domeniul elicopterelor, Airbus oferă cele mai eficiente soluții militare și civile din lume.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”