ALARMĂ! Dementul anunță DEMOLAREA serviciilor secrete! Interviul, dat într-o publicație finanțată la Bruxelles din banii lui Voiculescu!

ALARMĂ! Dementul anunță DEMOLAREA serviciilor secrete! Interviul, dat într-o publicație finanțată la Bruxelles din banii lui Voiculescu!

ALARMĂ! Dementul anunță DEMOLAREA serviciilor secrete! Interviul, dat într-o publicație finanțată la Bruxelles din banii lui Voiculescu! Dragnea anunță modificări la legea de funcționare a serviciilor secrete menite ”să prevină influențarea justiției, parlamentului și guvernului”. Detalii despre publicația de la Bruxelles unde a dat interviu liderul PSD.

 Liderul PSD, Liviu Dragnea, anunță, într-un interviu acordat publicației New Europe, și citat de G4Media.ro , care apare la Bruxelles, modificări la legea de funcționare a serviciilor secrete, menite ”să prevină influențarea justiției, parlamentului și guvernului”. Autorul articolului, Nick Kochan, relatează răspunsurile liderului PSD pe mai multe teme, între care și presupusa implicare a serviciilor secrete în ceea ce Dragnea numește ”deep state” sau statul paralel, din care ar mai face parte procurorii, membri ai guvernului și parlamentului.

 Potrivit articolului, Dragnea susține că influența ”statului paralel” a crescut după ce președintele a ajuns președinte. ”O nouă legislație urmează să fie adoptată în privința operațiunilor serviciilor secrete, cu scopul de a le determina să opereze strict în cadrul constituțional și să nu treacă în mod ilegal dincolo de aceste limite și să influențeze alte instituții ca partidele politice, justiția sau pe membrii parlamentului. Serviciile secrete ar trebui să se ocupe doar de atribuțiile lor așa cum sunt ele definite de constituție”, a declarat Dragnea, potrivit publicației New Europe.

New Europe și legăturile cu Dan Voiculescu

Și Traian Băsescu a fost acuzat în publicația New Europe că se bazează pe serviciile secrete.

Săptămânalul New Europe a publicat, în noiembrie 2013, un articol în care fostul președinte, Traian Băsescu, era catalogat drept “ultimul autocrat al Europei” și ca își bazează puterea pe un “control total al serviciilor secrete și al unor instituții cheie în stat”.

Băsescu a declarat, într-un interviu la postul B1TV, despre articolul din NewEurope: “E publicația lui Voiculescu, lăsați-mă in pace. E exact mesajul lui Voiculescu si al Antenelor. O sa vedeti ca intr-o anumita perioada a apartinut trustului Intact, dupa care, pentru a-l neutraliza, se pare ca actionariatul a devenit unul din Grecia. Eu m-as gandi la relatii pe care Voiculescu le-a avut cu o anumita firma greceasca care a detinut Loteria”.

Pe data de 13 noiembrie 2013, editorul NewEurope, Basil Coronakis, a declarat, într-un interviu telefonic pentru HotNews.ro, ca Dan Voiculescu nu are nici o legatura de afaceri cu actionariatul publicatiei de la Bruxelles, dar a admis ca-l cunoaste, ca in trecut a scos versiunea tiparita a publicatiei la una din tipografiile lui Voiculescu de la Bucuresti si ca s-a consultat cu el telefonic inainte de publicarea articolului „Basescu, ultimul autocrat al Europei”.

“Am scos publicația la Voiculescu pentru că erau costurile mai mici, dar asta era înainte de 2000”, a precizat Basil Coronakis. “Am vorbit cu Voiculescu, dar și cu alti 7-8 europarlamentari când am primit pe birou articolul despre Traian Basescu pentru a verifica informatiile, insa articolul nu a fost influentat de acesta”, a mai spus directorul publicatiei.

Potrivit paginii sale de Facebook, Basil Coronakis este CEO al New Europe din 1978.

Potrivit New Europe, între 1992 şi 2008, cotidianul a publicat mai multe ediţii regionale simultan în Statele Unite (New York, N.Y.), Australia (Melbourne), România (Bucureşti), Bulgaria (Sofia) şi Grecia (Atena).

În România, New Europe a fost tipărită în tipografiile Jurnalul pentru o perioadă de doi ani. Întregul conţinut editorial şi produsul erau sub proprietatea editurilor New Europe. Motivul tipăririi în România ţinea de considerente logistice, fiind mai eficient din punctul de vedere al costurilor ca tipărirea să aibă loc regional, întrucât transportul aerian către anumite destinaţii ar fi fost semnificativ mai scump.

New Europe a mai publicat articole critice la adresa Codruței Kovesi, legându-se de cazul lui Sebastian Ghiță.

În ediţia online a publicat un articol în care a lăudat demiterea Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA, spunând că astfel se va pune capăt abuzurilor.

***   Vezi aici interviul integral
 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro