Alba: Dispozitive de ochire cu infraroşu, interzise la deţinere, identificate de poliţişti în colete trimise din China

Două dispozitive de ochire echipate cu tehnologie cu infraroşu, destinate montajului pe lunetele armelor de vânătoare, a căror deţinere este ilegală, au fost identificate în colete poştale sosite din China pe numele unor femei din Alba, aparatura fiind indisponibilizată de poliţişti, potrivit unui comunicat transmis, marţi, AGERPRES.

Acest tip de aparatură este interzisă la deţinere, folosirea lor fiind incriminată ca infracţiune de braconaj cinegetic, precizează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

"Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu lucrători din cadrul Biroului Vamal de Interior Alba Iulia, au desfăşurat activităţi pentru verificarea modului în care este respectată legislaţia privind regimul armelor si dispozitivelor destinate acestora, cu ocazia introducerii în ţară. Astfel, în ultimele 7 zile au fost identificate două colete poştale, provenite din China, care conţineau dispozitive destinate montajului pe lunetele armelor de vânătoare în vederea executării tragerii asupra vânatului pe timp de noapte sau în condiţii de luminozitate scăzută, echipate cu tehnologie cu infraroşu", se arată în comunicatul dat publicităţii de către IPJ Alba.

Coletele aveau ca destinatari două femei, însă există suspiciunea că acestea ar fi persoane interpuse, iar destinatarii reali ar fi deţinători de arme letale de vânătoare.

Poliţiştii au indisponibilizat cele două dispozitive şi continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor în care acestea au fost achiziţionate, precum şi a identităţii persoanelor care urmau să le folosească. AGERPRES/ (AS - autor: Marinela Brumar, editor: Karina Olteanu, editor online: Anda Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Date noi / Generalul Nicolae Ciucă, noul premier desemnat. Orban, ministru și posibil vicepremier. 3 miniștri di…

2 Președintele n-a făcut o desemnare, ci o declarație de război! Pesediștii, cu spatele la zid, românii, în sond…

3 Situația la zi / Americanii spun că urmează o pandemie. „Nu este o chestiune de DACĂ. Este o chestiune de CÂND ș…

4 TVR / Procurorii DNA l-au căutat pe Codruţ Marta în cimitirul Pipera. Directorul de cabinet al fostului șef al …

5 Românii povestesc pe Facebook cum este în carantină! Din ce relatează, autoritățile au început să își facă tre…

recomandări

Te ia DNA: Mircea Dușa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul