Alba: Opt persoane internate cu suspiciune de toxiinfecţie; carmangeria de unde au cumpărat produse, amendată şi închisă temporar

Alba: Opt persoane internate cu suspiciune de toxiinfecţie; carmangeria de unde au cumpărat produse, amendată şi închisă temporar

Numărul persoanelor care au necesitat spitalizare după ce au consumat produse de la o carmangerie din Alba Iulia a crescut la opt, marţi, după ce luni erau internate doar trei persoane, printre care şi un copil, magazinul în cauză fiind amendat cu 2.600 de lei şi închis până la finalizarea anchetei epidemiologice.

Purtătorul de cuvânt al spitalului din Alba Iulia, Alexandra Mateş, a declarat, pentru AGERPRES, că în Secţia de Boli Infecţioase sunt internate marţi, cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, opt persoane, alte opt primind tratament în ambulatoriu.

La rândul său, directorul executive al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea, a precizat, pentru AGERPRES, că a fost dispusă suspendarea activităţii firmei în cauză până la finalizarea testelor de laborator. Totodată, aceasta a fost sancţionată contravenţional cu suma de 2.600 de lei pentru neefectuarea măsurilor de dezinfecţie a ouălor înainte de preparare şi pentru neefectuarea cursurilor de igienă de către angajaţi.

Ancheta epidemiologică este în plină desfăşurare, inspectorii sanitari şi sanitar-veterinari reuşind să intre în carmangeria în cauză doar marţi, deoarece duminica şi luni aceasta nu are program de funcţionare.

Potrivit lui Sinea, la DSP Alba a fost depusă luni o sesizare scrisă, iar alte persoane au reclamat telefonic faptul că s-au simţit rău după ce au mâncat carne şi preparate cumpărate de la o carmangerie din Alba Iulia.

Unitatea în cauză este una cu specific italian, fiind una dintre cele mai cunoscute din Alba Iulia. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

3 Ziceau că e „stupidă și inutilă” / Priviți, vedeta ucraineană Akkerman, capturată de Rusia, a fost introdusă în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră

4 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

5 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!