Alba: PCA precizează că declinarea sesizării de la DNA împotriva familiei Iohannis e motivată de legătura cu un notar

Alba: PCA precizează că declinarea sesizării de la DNA împotriva familiei Iohannis e motivată de legătura cu un notar

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a preluat, în urma declinării de către DNA, sesizarea cu privire la săvârşirea unor presupuse fapte de natură penală formulată de către redacţia unei publicaţii online împotriva familiei Iohannis şi a unui notar din Sibiu.

Soluţionarea acestei sesizări revine procurorilor din Alba Iulia în condiţiile în care în denunţul aminitit se face referire şi la un notar aflat în raza de competenţă a Parchetului de pe lângă CA Alba Iulia.

"S-a înregistrat o ordonanţă de declinare a structurii centrale, s-a făcut un dosar nou, s-a înregistrat în sistemul ECRIS şi s-a repartizat unui procuror", au precizat, miercuri, pentru AGERPRES, reprezentanţi ai Parchetului CA Alba Iulia.

Aceştia au menţionat că până la acest moment nu a fost dispusă începerea urmăririi penale.

Publicaţia online LumeaJustiţiei.ro a informat că a depus, în data de 9 mai, o plângere penală la DNA împotriva membrilor familiei Iohannis, pe care i-a acuzat de preluarea frauduloasă a unor imobile aflate în administrarea Primăriei Sibiu. Reprezentanţii publicaţiei au informat, marţi, că au primit un răspuns de la DNA în care se preciza că în cazul sesizării respective s-a dispus declinarea competenţei către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. AGERPRES / (AS - autor: Marinela Brumar, editor: Marius Frăţilă, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?