Alba: Teste negative în cazul altor două persoane întoarse recent din Italia şi spitalizate

Alba: Teste negative în cazul altor două persoane întoarse recent din Italia şi spitalizate

Femeia şi bărbatul din judeţul Alba, internaţi sâmbătă dimineaţa, după ce unul a acuzat dureri în gât şi dificultăţi în respiraţie, iar celălalt febră, la puţine zile după ce s-au întors din Italia, nu au coronavirus, testul efectuat duminică fiind negativ în ambele cazuri.

"Probele celor doi transferaţi din autoizolare la Spitalul Judeţean de Urgenţă - Secţia de Infecţioase sunt negative", a transmis, duminică seara, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea. El a menţionat că starea generală a acestora este bună.

Cei doi, din zona Munţilor Apuseni, au călătorit recent în Italia şi se aflau în autoizolare la domiciliu. Sâmbătă dimineaţa au sunat la 112, după ce unul din ei a acuzat dureri în gât şi dificultăţi în respiraţie, iar celălalt febră. Ambii au fost internaţi, potrivit protocolului, iar probele au fost trimise pentru analiză la centrul de testare din Cluj-Napoca.

În total, în Alba au fost recoltate, în ultimele zile, şapte probe pentru efectuarea testului de coronavirus, toate fiind negative.

Numărul persoanelor aflate în autoizolare în Alba era duminică de aproape 250, din care 141 întoarse din Italia şi 102 membri ai familiilor acestora. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

2 Așa o fi?

3 Așa o fi? Atât de grav?

4 Se strânge lațul / Live Science: Cercetătorii au recuperat secvențe genetice ale coronavirusului șterse în secre…

5 ULTIMA ORĂ Dezvăluire de mare amploare în presa germană despre operațiunea secretă de 11,5 milioane de euro a …