ALDE rămâne la guvernare

ALDE rămâne la guvernare

ALDE nu pleacă de la guvernare, deși n-a obținut nici măcar un punct de pe lista cerințelor înaintate PSD pentru ca alianța să rămână în picioare. Ședința PSD-ALDE de miercuri seară a avut loc în cea mai tensionată perioadă pe care alianța o traversează de când se află la guvernare. După un schimb de replici dure între liderii celor două partide, tensiunile au culminat cu episodul în care Viorica Dăncilă i-a lăsat să aștepte pe liderii ALDE și nu s-a prezentat la întâlnirea de luni, când ar fi trebuit să discute cu aceștia despre viitorul alianței.

„Astăzi a avut loc o nouă ședință a coaliției de guvernare PSD-ALDE, o discuție care a vizat atât componenta politică a alianței, cât și pe cea guvernamentală. În cadrul discuției de astăzi, am abordat tema funcțiilor vacante în guvern, precum și sesiunea parlamentară extraordinară, în cadrul căreia vom respinge proiectul de lege privind amnistia și grațierea. În săptămâna care urmează, ne vom reuni pentru analiza unui amplu set de măsuri care privesc actul de guvernare asumat și agenda publică”, a transmis PSD după sedinta coalitiei.

Revenim

După întâlnirea de miercuri, ALDE a transmis un comunicat de presă prin care nu a anunțat că va ieși de la guvernare, dar a reiterat necesitatea ”promovării unui pachet de măsuri care să cuprindă o restructurare de amploare a Executivului”.

”Astăzi, în cadrul şedinţei de coaliţie, prim-ministrul Viorica Dăncilă ne-a informat că, urmare a discuţiilor din structurile de conducere ale PSD, a decis să facă nominalizări pentru portofoliile vacante şi consideră că restructurarea guvernamentală nu este o măsură oportună”, anunță ALDE în comunicatul de presă transmis după ședința de miercuri seară.

”Discuţia a vizat şi ordinea de zi din sesiunea extraordinară şi s-a convenit ca proiectul de lege privind amnistia şi graţierea să fie respins la vot”, au mai anunțat liderii ALDE.

Aceștia au transmis că săptămâna viitoare va mai avea loc o discuție privind setul de măsuri care vizează actul de guvernare:

„Săptămâna viitoare va avea loc o discuţie privind setul de măsuri care vizează actul de guvernare şi agenda publică. La începutul lunii septembrie ALDE îşi va convoca structurile de conducere pentru a analiza rezultatele guvernării, perspective şi opţiuni”, a mai transmis ALDE.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Documente secrete despre Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei

2 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

3 Ce spune un șofer STB, sub protecția anonimatului, despre greva care a paralizat orașul, despre presiunile sin…

4 Generalii PSD înainte de ședința CSAT...

5 „Se vor întoarce acasă în sicrie de zinc” / Ucrainenii din apropierea graniței cu Rusia, pe picior de plecare sa…