Alege tableta pe care ți-o dorești

Alege tableta pe care ți-o dorești

Tableta înlocuiește cu succes laptopul și datorită dimensiunii sale reduse a devenit preferata tuturor. Tabletele de ultimă generație au incluse un pen pentru a scrie, a face schițe și desene, pentru a nota toate ideile care îți vin în cap. Este atât de ușor să te conectezi și să-ți verifici emailul, să asculți muzica preferată și să te destinzi vizionând un film.

Tableta se adresează și creatorilor de conținut, deoarece facilitează editarea foto și video sau este utilă pentru a face mici retușuri. Este un mic PC cu display touchscreen, intuitiv, cu dimensiuni ale diagonalei între 7” şi 10” sau varianta Ultra cu până la 14”. Ai până la 8 GB de memorie RAM și 1TB memorie internă pentru a stoca toate documentele importante, poze sau filme. Pe piață sunt tablete cu memorie internă de până la 2TB și 16GB memorie RAM.

În cazul în care dorești să-i adaugi memorie suplimentară, interesează-te în momentul achiziției dacă dispune de un slot pentru carduri.

Cum să alegi cea mai bună tabletă?

În funcție de sistemul de operare poți alege între Android, Fire OS, Windows și iOS. Fiecare sistem de operare vine cu aplicații preinstalate. Un alt aspect de care trebuie să ții seama este diagonala tabletei și memoria. Cele care au un display de mici dimensiuni sunt potrivite pentru copii, iar cele cu ecrane generoase pot fi folosite pentru jocuri sau filme.

Tableta pentru copii

Ultimii doi ani au adus schimbări atât în viața adulților, cât și a copiilor. Pentru școala online, copiii au avut nevoie de laptopuri, tablete sau un smartphone pe care să ruleze diferite aplicații educaționale. Astfel că o tabletă potrivită pentru copii este una pe care pot rula astfel de programe, dar care dispune și de o cameră video, iar sunetul să fie unul clar, de calitate.

De asemenea, alege un model care să aibă și un slot pentru căști pentru nu a nu-i deranja pe cei aflați în aceeași încăpere. Nu toate tabletele au port USB sau slot pentru căști. Alege tableta potrivită pentru copilul tău și pentru cerințele educaționale actuale!

Tableta grafică

Te-ai obișnuit să desenezi pe hârtie schițele tale? Treci la următorul nivel și bucură-te de noua tehnologie oferită de tableta grafică. Scapă de mișcările rigide ale mouse-lui, desenează și dă frâu liber creativității tale!

Tableta grafică este dotată cu o sensibilitate aparte, iar stiloul special îți oferă senzația unui desen pe hârtie. Poate fi conectată la calculator, iar tu poți organiza mult mai ușor schițele tale, poți edita și chiar distribui către ceilalți documentele de interes. Acum ai posibilitatea de a converti schițele de mână în fișiere digitale. 

Pentru cine este potrivită tableta grafică? Pe lângă graficieni, designeri, arhitecți și artiști digitali, toți cei care folosesc un program de grafică sau editare foto se vor bucura de tableta grafică. Este accesibilă ca preț și în funcție de nivelul tău poți opta pentru una fără ecran sau cu ecran. 

Accesorii pentru tablete

În funcție de model poți alege și accesorii potrivite pentru tableta ta. Folia de protecție este la fel de importantă ca și folia aplicată telefonului mobil. Aceasta este subțire, rezistentă și îți protejează tableta împotriva zgârieturilor și a micilor accidente.

Un alt accesoriu important este husa tabletei. Alege o husă care permite amplasarea atât pe orizontală, cât și pe verticală sau un suport de tabletă. Astfel poți utiliza cât mai eficient tableta ta.

În cazul în care modelul tabletei permite și folosirea unui stylus, acesta te va ajuta să realizezi diferite schițe, desene, să iei notițe, recunoaște și scrisul de mână, pe care îl transformă în scris normal. 

Alege o tabletă pe care s-o iei cu tine oriunde, să fie versatilă și să asigure tot ce ai nevoie de la un gadget!


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”