Alegeri în Republica Moldova: Experți de la Chișinău comentează retragerea lui Marian Lupu din cursa electorală

Alegeri în Republica Moldova: Experți de la Chișinău comentează retragerea lui Marian Lupu din cursa electorală

Experți de la Chișinău afirmă că retragerea lui Marian Lupu din cursa pentru președinția Republicii Moldova este un gest menit să "salveze aparențele proeuropene' ale Partidului Democrat (PDM), informează miercuri Unimedia.md.

Astfel, analistul politic Oazu Nantoi consideră ca cei din PDM au înțeles că nu au șanse sa acceadă în turul doi și au încercat o lovitură de imagine. "Presupun ca stăpânul de facto al PDM, Vlad Plahotniuc, a încercat sa păstreze "aparențele proeuropene' ale partidului și a recurs la acest gest', a subliniat Nantoi.

La rândul său, Igor Munteanu, fost ambasador al Republicii Moldova la Washington, crede că este vorba despre o concluzie la care au ajuns cei din PDM după un simplu calcul matematic. "Consider că este vorba despre un simplu calcul matematic; cei din PDM au înțeles că în ciuda resurselor mari pe care le-au utilizat în această campanie electorală nu vor reuși să-și promoveze candidatul în turul doi, de aceea au preferat să se retragă 'demn' decât să iasă cu înfrângere din campanie', a spus Munteanu.

Cei doi experți nu s-au arătat convinși de ideea că retragerea lui Marian Lupu ar putea-o ajuta pe Maia Sandu. "Maia Sandu acum doar de susținerea lui Vlad Plahotniuc nu are nevoie', a opinat Oazu Nantoi.

Cu puțin timp înainte, Marian Lupu a anunțat că se retrage din cursa electorală pentru președinția republicii și o va susține pe Maia Sandu, în condițiile în care aceasta "are cele mai mari șanse sa-l învingă pe Igor Dodon", candidatul socialist.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina