Alegeri în SUA: Rudy Giuliani, fost primar al New York-ului, își anunță susținerea pentru Trump

Alegeri în SUA: Rudy Giuliani, fost primar al New York-ului, își anunță susținerea pentru Trump

Rudy Giuliani, fost primar republican al New York-ului, și-a anunțat joi susținerea pentru Donald Trump în alegerile primare și a spus că va vota pentru el, relatează France Presse.

"Îl susțin pe Trump. Voi vota pentru Trump", a declarat el cotidianului popular New York Post, cu 12 zile înainte de alegerile primare din acest stat. Donald Trump, care și-a construit averea la New York, ar urma să câștige ușor alegerile primare republicane din acest stat.

În vârstă de 71 de ani, Giuliani, care era primar la momentul atentatelor de la 11 septembrie 2001, a spus că Donald Trump ar obține peste 50% din voturi, pragul necesar pentru a câștiga susținerea majorității celor 95 de delegați aflați în joc pentru republicani în statul New York.

El a mărturisit că a fost extrem de iritat de atacurile principalului adversar al lui Donald Trump, senatorul Ted Cruz, împotriva valorilor New York-ului.

"Este vorba de New York. Suntem o familie. Eu pot să ironizez New York-ul, însă nu și el", a explicat el.

"Știu că el ataca valorile democraților liberali. M-am luptat pentru a schimba aceste politici... Însă există un mijloc mai bun de a o spune", a adăugat Rudy Giuliani.

Donald Trump conduce în sondaje pentru alegerile primare republicane din New York, cu o medie de 31 de puncte procentuale în avans față de contracandidați, conform site-ului RealClearPolitics.

AGERPRES/(AS — editor: Ionuț Mareș, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vipera ţine cu dinţii de Reghecampf

2 Așa o fi?

3 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

4 O femeie l-a surprins pe soț în timp ce „servea un oral” de la o minoră / Ce a urmat s-a transformat în coșmar

5 VIDEO De văzut!