Alegeri în SUA: Vladimir Putin îl felicită pe Donald Trump

Alegeri în SUA: Vladimir Putin îl felicită pe Donald Trump

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, l-a felicitat miercuri pe republicanul Donald Trump pentru victoria sa în alegerile prezidențiale din SUA, transmite Reuters.

* LIVE UPDATE Alegeri în SUA: Donald Trump este noul președinte al Statelor Unite

*LIVE UPDATE Alegeri în SUA: America își alege cel de-al 45-lea președinte

Într-o telegramă, Putin i-a spus lui Trump că dialogul dintre Moscova și Washington trebuie să servească intereselor ambelor țări și și-a exprimat speranța într-o bună conlucrare în ceea ce privește relansarea relațiilor dintre Rusia și SUA, a relatat RIA Novosti.

Potrivit serviciului de presă al Kremlinului, citat de TASS, Vladimir Putin și-a exprimat speranța "într-o conlucrare pentru scoaterea relațiilor ruso-americane din criză, precum și în ceea ce privește problemele presante ale agendei internaționale și căutarea unor răspunsuri eficiente la provocările din domeniul securității mondiale".

Președintele rus și-a exprimat de asemenea încrederea că un "dialog constructiv între Washington și Moscova, bazat pe principiile egalității, respectului reciproc și luării în considerare a poziției fiecărei părți, este în interesul popoarelor țărilor noastre și al întregii comunități internaționale".

Moscova a fost acuzată în repetate rânduri de către Washington de imixtiune în alegerile prezidențiale din Statele Unite, printr-o campanie de compromitere a e-mailurilor unor persoane și instituții din SUA, inclusiv ale unor organizații politice americane.

Relațiile dintre Rusia și SUA trec la ora actuală prin cea mai gravă criză de la încheierea Războiului rece, ca urmare a rolului Moscovei în criza din Ucraina, precum și a divergențelor legate de implementarea scutului american antirachetă în Europa și a politicii revizioniste ruse.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...