Alegeri USR PLUS - Cioloş: Nu vreau să cataloghez primul tur ca pe o victorie; e o competiţie fără miză personală

Alegeri USR PLUS - Cioloş: Nu vreau să cataloghez primul tur ca pe o victorie; e o competiţie fără miză personală

Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş, care a obţinut cele mai multe voturi în turul întâi al alegerilor desfăşurate online pentru şefia partidului, a afirmat, joi, că nu vrea să catalogheze acest rezultat ca pe o victorie, adăugând că nu îi consideră concurenţi pe Dan Barna şi Irineu Darău, ci "colegi, prieteni şi parteneri pentru anii care vin", indiferent cine va câştiga scrutinul.

"Nu vreau să cataloghez acest prim tur ca pe o victorie sau orice altceva care ar părea că e rezultatul unui război. Este o competiţie fără miză personală, este o alegere pentru viitorul partidului nostru, un vot pentru un USR PLUS mai bun şi mai capabil să ofere societăţii româneşti o şansă la o viaţă decentă şi normală, la prosperitate şi bucurie", a scris Cioloş, pe pagina sa de Facebook, după anunţarea rezultatului primului tur de scrutin al alegerilor interne din partid.

El le-a mulţumit celor care au votat, indiferent de opţiunea pe care au avut-o.

"Este impresionantă participarea şi, prin numărul de membri care au votat, suntem un exemplu pentru ceea ce înseamnă să faci politică în România şi ce înseamnă implicarea reală. Este un exerciţiu de democraţie şi implicare decent şi onest pentru care meritaţi felicitări şi mulţumiri. Am putea spune că este o victorie a normalităţii modul în care s-au desfăşurat votul şi procesul electoral, dar îmi doresc să nu ne mai bucurăm de normalitate de parcă ar fi o excepţie. Rolul nostru în politică ar trebui să fie acela de a asigura normalitatea în fiecare zi, de a nu mai permite aventuri politice şi excese, pariuri şi riscuri nejustificate", a completat Dacian Cioloş.

De asemenea, el le-a mulţumit şi contracandidaţilor săi din primul tur de scrutin.

"Singura mea rugăminte este să înţelegem că votul colegilor noştri, membrii USR PLUS, este dedicat schimbării în bine, principiilor pe care le-am asumat şi dorinţei de a munci mai mult şi mai eficient. Cred că se poate mai bine şi mai mult, iar noi suntem aici ca să ne ţinem de cuvânt faţă de voi toţi cei cărora vă cerem votul în aceste alegeri. În ceea ce mă priveşte, consider că partidul are nevoie de doi ani de construcţie intensă, la sfârşitul cărora să avem şanse reale la Preşedinţia României şi la o majoritate care să poată schimba şi reforma România", a transmis Cioloş.

Copreşedinţii USR PLUS Dacian Cioloş şi Dan Barna merg în turul al doilea al alegerilor pentru şefia partidului. Dacian Cioloş a obţinut 15.111 voturi (46%), Dan Barna - 14.404 voturi (43,9%), iar Irineu Darău - 3.300 de voturi (10,1%). Dintre cei 44.114 membri cu drept de vot şi-au exprimat opţiunea 32.815 (74,4%). AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 ULTIMA ORĂ Un general american anunță că Rusia ia în considerare capitularea în războiul împotriva Ucrainei

3 Aviația tactică a Rusiei a dispărut din Ucraina. De ce oare?

4 CTP / „Juriul de la Chișinău a acordat zero puncte României. Ce ziceți de asta?”

5 Notă internă strict secretă a FSB: Agenții ruși „cred că Putin este bolnav în faza terminală”