Alegerile parlamentare, în 11 decembrie. Reacție nervoasă a Țărănușului Penal la Antena3

Alegerile parlamentare, în 11 decembrie. Reacție nervoasă a Țărănușului Penal la Antena3

Alegerile parlamentare vor avea loc în 11 decembrie, a decis Guvernul în şedinţa de miercuri, au declarat pentru News.ro surse guvernamentale. Guvernul a discutat, miercuri, hotărârea pentru stabilirea datei alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2016. 

Până acum au fost discutate ca variante datele de 27 noiembrie, 4 decembrie şi 11 decembrie, PSD dorind una dintre primele două variante, în timp ce PNL a arătat că alegerile nu pot fi organizate decât pe 11 decembrie.

Țărănușul Penal Liviu Dragnea, a spus, oțărât, la Antena3, că nu e deranjat de data aleasă de guvern, dar atenționează că e pus în pericol bugetul țării. Dragnea anunță că indiferent ce decizii ar lua miniștrii tehnocrați, PSD tot va câștiga alegerile.

”E clar că bugetul pe anul viitor va fi aprobat în luna februarie, iar guvernul va fi făcut de Crăciun. Intrăm prea mult în luna decembrie, lună așteptată mult de români. Ei pot pune alegerile când vor ei, le pot repeta de mai multe ori, noi le vom câștiga. Cineva a vrut ca prezența la vot să fie scăzută. Pe noi nu ne dezavantajează această dată. 

Bugetele locale vor fi aprobate în aprilie, dacă nu cumva în mai. Asta înseamnă că vor fi afectate mai mult de un trimestru.

Parlamentul nu va mai accepta, de la acest guvern, bugetul pe anul viitor. Nu mai avem încredere în moșteniri, în acești oameni care nu au luat niciun ban din fondurile europene.”, a spus Țărănușul Penal la Antena 3.

Surse guvernamentale au declarat pentru News.ro că Guvernul a stabilit ca alegerile să aibă loc în 11 decembrie.

În 27 noiembrie nu putea fi organizate alegerile întrucât nu se încheia mandatul actualului Legislativ, iar Constituţia stabileşte că alegerile pentru Camera Deputaţilor şi pentru Senat se desfăşoară în cel mult 3 luni de la expirarea mandatului Parlamentului.

Cei care s-au opus datei de 4 decembrie au adus ca argument faptul că în acea perioadă sunt multe zile libere, iar mulţi alegători nu se vor afla în circumscripţii.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată decăderea unei dive...

2 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…

3 Regele proștilor și-a băgat partidul în faliment! / Ponta pierde și salariul și Tesla X de 130.000 de euro de l…

4 AUDIO „Vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu, îți tai capu’!”

5 Așa o fi?