AlegeriLocale2020/Băcanu: Oamenii au obosit să audă că Sectorul 5 a rămas în urmă; putem schimba prin a nu-i mai fura pe oameni

AlegeriLocale2020/Băcanu: Oamenii au obosit să audă că Sectorul 5 a rămas în urmă; putem schimba prin a nu-i mai fura pe oameni

Cristian Băcanu, susţinut de PNL şi USR PLUS la Primăria Sectorului 5, şi-a lansat miercuri candidatura, menţionând că se poate schimba situaţia din ultimii 20 de ani, în care a fost pusă aceeaşi "placă" cum că sectorul a rămas în urmă şi nu se poate mai mult, dacă oamenii nu mai sunt furaţi, iar banii sunt folosiţi în interesul lor.

"Oamenii au obosit să audă că Sectorul 5 a rămas în urmă, că nu se poate, că nu sunt soluţii. Aceasta este placa pe care oameni ca Firea sau Florea sau Vanghelie au repetat-o în ultimii 20 de ani, în sectorul 5. Pentru că au vrut să-i ţină pe oameni captivi, astfel încât să sifoneze banii publici şi să-i ducă spre găştile lor (...). Putem schimba, în primul primul rând. prin a nu-i mai fura pe oameni, oameni care au fost furaţi 20 de ani. Să fim cinstiţi cu ei, să le spunem adevărul, să folosim banii aşa cum trebuie, în interesul cetăţenilor şi să le găsim o destinaţie", a precizat Băcanu.

El a adăugat că banii pot fi folosiţi pentru a realiza proiecte, iar "proiectele trebuie realizate transparent, licitaţiile trebuie făcute corect, lucrările trebuie atribuite corect".

Prezent la eveniment, Nicuşor Dan, candidatul susţinut de Alianţa USR PLUS şi PNL la Primăria Capitalei, l-a criticat pe actualul primar al Sectorului 5, "cel mai puţin dezvoltat dintre sectoarele Bucureştiului", care a oferit, în cei patru ani de mandat "spectacole, paranghelii şi numele lui în tot sectorul".

"Sectorul 5 seamănă cel mai bine cu administraţia PSD a Capitalei", sector în care patru ani primarul a fost în stare să reabiliteze termic 19 blocuri, în care nu a fost în stare să construiască o creşă, o grădiniţă sau o şcoală nouă, nici măcar să reabiliteze una pe care o avea o în administrare, care nu a fost în stare să ridice maşinile abandonate de pe stradă". a afirmat Dan.

În opinia lui Dan. Sectorul 5 are nevoie de educaţie, de locuri de muncă, de conectivitate cu restul oraşului şi de regenerare urbană.

Dan Barna, preşedintele USR, a spus că această candidatură a lui Cristian Băcanu la Sectorul 5, alături de ceilalţi cinci candidaţi susţinuţi de Alianţa USR PLUS şi PNL la Primăria Generală şi de sectoare, sunt o alternativă cum Bucureştiul "nu a avut în 30 de ani".

"Sunt o alternativă de oameni care au cariere consistente în spate, ce au caracteristic onestitate şi competenţă. Pentru că, altfel, vom repeta la nesfârşit surpriza între ghilimele, de a avea candidaţi pe care ni-i propune PSD-ul, candidaţi care nu fac decât să risipească bugetul, oricât de mari ar fi acestea", a punctat Barna.

Conform preşedintelui PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, candidatul Cristian Băcanu este un om "corect, un avocat care şi-a construit cariera pe munca lui, un om căruia îi pasă de comunitate".

"Administraţia pe care o vom construi (n.r. în Sectorul 5) va fi o administraţie în care să nu le fie frică ((n.r. locuitorilor sectorului) că se fură, în care să aibă convingerea că nu vor fi folosiţi banii din taxele şi impozitele lor pentru proiecte de imagine în care câştigă liderii PSD şi grupurile lor de interese (...). Cristian Băcanu are decenţa, bunul simţ, are corectitudinea necesară pentru a putea aduce administraţia Sectorului 5, acolo unde îi este locul, lângă cetăţean şi interesele lui", a menţionat Alexandru.

La eveniment au mai vorbit preşedintele PLUS Bucureşti, Vlad Voiculescu, şi deputatul USR Cristina Prună. AGERPRES

Sursa foto: (c) Cristian Băcanu /facebook


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu