Aleksandr Grușko: Rusia întărește apărarea Crimeii ca răspuns la acțiunile NATO în Marea Neagră

Aleksandr Grușko: Rusia întărește apărarea Crimeii ca răspuns la acțiunile NATO în Marea Neagră

Rusia își va consolida grupul de forțe la frontiera sudică și în Crimeea, ca răspuns la întărirea prezenței NATO în regiune, a declarat joi seara Aleksandr Grușko, ambasadorul rus la Alianța Nord-Atlantică, comentând la sediul acesteia rezultatele reuniunii miniștrilor apărării din țările membre ale Organizației, relatează TASS și Nezavisimaia Gazeta.

"Decizia NATO de a-și suplimenta prezența forțelor navale în Marea Neagră este un nou pas în direcția creșterii tensiunii în regiune, ceea ce afectează interesele vitale ale Federației Ruse", a insistat Grușko.

"NATO continuă să-și întărească în mod constant flancul estic. Această reuniune a fost marcată de noi decizii în ceea ce privește segmentul de sud-est", a spus diplomatul rus, după ce NATO a anunțat joi o consolidare a prezenței sale navale în Marea Neagră , în cadrul strategiei sale de descurajare ca reacție la atitudinea considerată amenințătoare a Rusiei după declanșarea conflictului ucrainean în 2014.

"Toate aceste decizii vor face obiectul unei analize atente. Am luat deja măsuri suplimentare pentru consolidarea trupelor noastre în sud și este în curs de desfășurare completarea cu echipamente a forțelor noastre aflate în Crimeea. Desigur, vor fi luate toate măsurile necesare pentru ca interesele de securitate ale Rusiei în această regiune să fie asigurate în mod corespunzător", a subliniat ambasadorul rus.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /