ALERTĂ! Dictatorul mănâncă căcat în direct la RTV! Ce pensii mărești tu, infractor ordinar?

ALERTĂ! Dictatorul mănâncă căcat în direct la RTV! Ce pensii mărești tu, infractor ordinar?

ALERTĂ! Dictatorul mănâncă căcat în direct la RTV! Ce pensii mărești tu, infractor ordinar? Dragnea a prezentat și prezintă la RTV, cocina PSD, un proiect de lege care n-a fost votat, pentru care nu sunt bani, care nu va intra în vigoare.

Mai mult, conform informațiilor Adevărul, joi era să se bată cu Fiola. 

Știți ce face din cinci în cinci minute? Le dă lecții sclavilor imbecili care îl acompaniază ca niște râme în platou. Le-a cerut să cheme în studio oameni care se pricep să discute despre proiectul SF!!!

Oameni buni este ireal ce se întâmplă în aceste momente la RTV!!!

„Vrem să intrăm în forță cu legea pensiilor în Parlament, pentru că trebuie să luăm în calcul și piedicile pe care le va pune Iohannis sau cei din opoziție. Nu a fost o lege bună adoptată de Parlament care să nu fie blocată sau întârziată, nu a fost asa ceva. Nu cred că Iohannis nu va bloca sau nu îi va pune pe cei de la USR sau PNL. Vrem ca legea să fie în vigoare până la finalul anului astfel încât de la 1 ianuarie să înceapă recalcularea pensiilor. Este foarte posibil, s-a discutat și cu dna prim-ministru, ca la Casa de Pensii să se mai aloce 1.000 - 1.500 de posturi pentru că este o muncă foarte grea să recalculezi”, a elucubrat dictatorul.

Pe larg:

Pus să dea un exemplu pentru cei care au lucrat în grupa I de muncă, Dragnea a spus că legea de fapt nu modifică nimic!!!

- Dragnea explica formula de calcul, după care vine cu un exemplu concret:

„Femeie medic, barbat medic, vorbim de cazuri concrete, pensii in plata acum. Au doi parametri identici, stagiu realizat, au muncit 37 de ani. Au 63 de puncte, in schimb stagiul complet, deci la ce se imparte? La doamna se imparte la 30 si ii da o pensie mai mare, la domnul se imparte la 35. Si atunci avem urmatoarele rezultate. In 2018, astazi, doamna medic are o pensie de 2.310 lei, va avea 2.657 in 2019, 3.728 in 2020, 2.933 daca n-ar intra in vigoare noua lege, cu noua lege va avea 4.725 de lei. Fata de 2016 e triplu".

„Ăsta e calculul real? Ma scuzati ca va intrerup...", spune temător moderatorul.

„Sa-i dea Dumnezeu sanatate si sa beneficieze de pensie", a raspuns Dragnea

„Pai aceasta, lege domnule presedinte, va fi votata cu ambele maini", e replica moderatului de la Romania Tv.

Dragnea continua cu exemplul medicului barbat - „in 2018 are 1.980 de lei. In 2021 ar ajunge la 3.373. Deci diferentele dintre ei se vor mentine daca nu intram in noua lege. Ce face noua lege? Nu o aduce in jos pe a doamnei, o ridica pe a domnului la 4.725 de lei. Este aritmetica, nu este ceva complicat. Eu sunt curios, dupa ce se vor prezenta in continuare aceste date, ce vor mai inventa".

„Eu sunt curioasa cine se va opune in Parlament si cum va recurge dezbaterea", insista de data aceasta moderatoarea, insa pe aceeasi linie.

- Cu aplicarea, in 2019 si in 2020 cresterile vor creste in baza punctului de pensie. In aceasta luna sa se discute serios sa vedem care sunt datele si pentru marirea punctului de pensie in fiecare an si pentru intrarea in vigoare efectiva a anoii legi. Trebuie sa calculam impactul. Chiar daca punem o luna doua in plus la marirea punctului de pensie, dar avand beneficiile noii legi...

Acum Dragnea ii cearta pe cei doi moderatori despre emisiunile pe care le realizeaza, cerandu-le sa cheme specialisti si sa nu mai fie "harmalaie" in studiou.

„Nu fac eu politica postului, dar invitati-i pe cei care stiu sa explice, pe cei care au inteles..", spune Dragnea.

„De asta am apelat si au acceptat sa vina specialistii Casei de Pensii. Acum va fac o invitatie publica sa veniti la dezbateri saptamana viitoare", raspunde moderatorul.

„Venim, dar sa treaca o saptamana, doua, trei pana cand oamenii citesc si inteleg mai bine. As vrea sa fie o dezbatere intens interactiva", raspunde Dragnea.

Dragnea a avut comentarii si la adresa tehnologiei invechite folosite de post, remarcand ca pe vremuri erau mai atenti la astfel de lucruri. Moderatorii i-au raspuns ca tehnologia este aceeasi, insa el nu vede sa citeasca pentru ca a pus prea multe cifre pe ecran.

De altfel, emisiunea pare ca a fost pregatita de Dragnea cu ceva timp inainte. El deja scrisese pe foile de pe tabla datele pe care le-a prezentat.

- Dragnea revine la datele Legii Pensiilor si vorbeste de impactul bugetar. Sumele sunt foarte mari, dar Dragnea spune ca bugetul suporta fara probleme si nu vor fi crescute contributiile.

"In 2016 pentru pensii s-au alocat 51,6 miliarde lei. In 2019, pentru a sustine cresterea punctului de pensie se vor aloca 75,5 miliarde lei. In 2020 vor fi alocate 92,2 miliarde de lei, iar in 2021, cu intrarea in vigoare a noii legi, 125,2 miliarde de lei.

Acest efort bugetar poate fi sustinut fara probleme si incet-incet bugetul de pensii va fi completat 100%. Nu o sa mai fie contributii doar datorate si neplatite. Nu se mareste nicio contributie, am spus-o de la inceput. Doar s-au transferat la angajati".

- Intrebat daca pensia de la stat va putea fi cumulata cu pensia speciala, Dragnea a spus "din cate stiu eu, nu".

- Intrebat daca pot fi schimbari radicale in proiectul de lege, Dragnea a spus, razand, "categoric, nu, doar daca apare ceva care poate imbunatati".

- Deja după anuntul ca vor trebui sa opteze pentru o varianta sau alta, romanii au inceput sa trimita mesaje la Romania Tv pentru a afla cand, unde, cu ce acte trebuie sa se prezinte.

"Ce ii rog eu pe pensionari e sa se uite cu atentie la dezbateri, ca sa inteleaga", le-a transmis dictatorul.

Notă: Cacofonia din titlu este asumată...




Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...