ALERTĂ! Dosar penal după ce Tudorel Toader a devenit notar!

ALERTĂ! Dosar penal după ce Tudorel Toader a devenit notar!

Parchetul General a deschis un dosar penal in rem (cu privire la faptă) pentru abuz în serviciu, în legătură cu modul în care Tudorel Toader, ministrul Justiției, a cerut să intre în corpul notarilor publici, informează Digi 24.

Ancheta a pornit după ce la parchet o persoană fizică a depus denunț.

Tudorel Toader a solicitat, în august, Uniunii Notarilor să ceară Ministerului Justiției suplimentarea funcțiilor de notar, astfel încât să intre în acest corp profesional în calitate de fost membru al Curții Constituționale.

Ministrul Justiţiei a cerut admiterea în Uniunea Notarilor Publici, fără examen, la Iaşi, lucru permis întrucât are calitatea de fost judecător al Curţii Constituţionale. El a cerut apoi suspendarea din Uniunea Notarilor, pentru a nu se afla în incompatibilitate, în condițiile în care este ministru.

Ordinul prin care a fost pusă în aplicare decizia de admitere a solicitării lui Tudorel Toader a fost semnat de secretarul de stat în Ministerul Justiţiei Nicolae Liviu Popa.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...