ALERTĂ! Recursul lui Dragnea începe repede! Primul termen, pe 8 octombrie!

ALERTĂ! Recursul lui Dragnea începe repede! Primul termen, pe 8 octombrie!

ALERTĂ! Recursul lui Dragnea începe repede! Primul termen, pe 8 octombrie! Completul de 5 judecatori de la Inalta Curte a stabilit pentru data de 8 octombrie primul termen al procesului Angajarilor la DGASPC Teleorman, in care seful PSD, Liviu Dragnea, contesta condamnarea la 3 ani si 6 luni de inchisoare pentru instigare la abuz in serviciu.

Dosarul a fost inregistrat ieri la Completul de 5 judecatori, dupa ce un complet de 3 judecatori a motivat, saptamana trecuta, decizia de condamnare.

Condamnarea in prima instanta

Pe 21 iunie, liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare in dosarul angajarilor fictive de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman, pentru instigare la abuz in serviciu.

El a fost achitat pentru infractiunea de fals intelectual.

Suspendarea executarii pedepsei de doi ani primita de Liviu Dragnea in Dosarul Referendumul a fost anulata, iar cele doua pedepse au fost contopite, rezultand o pedeapsa totala de trei ani si jumatate de inchisoare cu executare.

Decizia nu a fost luata in unanimitate de catre magistrati, existand si o opinie separata de achitare a lui Liviu Dragnea pentru infractiunea de instigare la abuz in serviciu.

In cazul fostei sotii a lui Dragnea, Bombonica Prodana, se constata incetarea procesului penal si se aplica o amenda administrativa de 1.000 de lei.

Ceilalti inculpati in acest dosar au primit inchisoare cu suspendare, cu exceptia fostului director executiv al DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, condamnata la trei ani si sapte luni de inchisoare cu executare.

Știre în curs de actualizare


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina