ALERTĂ! UDMR anunță că NU votează „Moțiunea Dragnea”! Live TEXT

ALERTĂ! UDMR anunță că NU votează „Moțiunea Dragnea”! Live TEXT

Zi tensionata in parlament marti, cu o zi inainte de motiunea de cenzura impotriva lui Sorin Grindeanu. La ora 09.30 ar fi trebuit sa aiba loc o sedinta a conducerii Camerei Deputatilor necesara procedural pentru a permite comisiilor parlamentare sa lucreze, de la ora 10.00, pe proiectul de lege esential pentru UDMR pe marginea carora liderii PSD si UDMR discuta de luni. Niciuna dintre aceste sedinte nu a inceput insa, pentru ca Liviu Dragnea se afla inca in discutii impreuna cu liderii UDMR. Din informatiile noastre, acestia nu se pot pune de acord pe cerintele parlamentarilor UDMR.

12.12 „Nu se mai pune problema ca parlamentarii UDMR să voteze moțiunea de cenzură alături de PSD”, a spus senatorul Tanczos Barna.

Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, spune că va fi reanalizat protocolul de colaborare dintre Uniune și PSD-ALDE.

11:50: Deputatii PMP au legat banderole tricolore de usile cabinetului presedintelui Camerei, Liviu Dragnea.

11.45: Intelegerea dintre UDMR si PSD a picat - surse parlamentare. UDMR nu va vota motiunea de cenzura

11.28 Pieleanu confirmă la Antena 3 că înțelegerea Dragnea-UDMR a picat.

11.13 UDMR are sedinta de grup la ora 11.30 pentru a decide cum voteaza la motiunea de cenzura.

11.08: Proiectul de lege privind declararea zilei de 15 martie Ziua Maghiarilor din Romania a fost retras de pe ordinea de zi. Cseke Attila (UDMR): Nu stiu ce s-a intamplat de ieri pana astazi

Între timp, in sala de sedinte a comisiilor parlamentare - juridica, administratie si drepturile omului -, deputati de la toate partidele care asteapta inceperea sedintei de 40 de minute deja au fost martorii unui eveniment surprinzator: deputatul PNL Florin Roman a pus o melodie patriotica pentru "Transilvania mareata" la telefon care s-a auzit prin difuzoarele de pe mese in intreaga sala.

10.52 Sedintele comisiilor s-a anulat. Deputatii au primit SMS de la presedintele comisiei juridice Eugen Nicolicea (PSD): "Sedinta celor trei comisii nu va mai avea loc".

"Transilvania măreaţă, poate vor să audă şi ei. Nu e solicitarea noastră, e solicitarea oamenilor din ţara asta de care au uitat, să-i asculte pe oameni dacă nu vor să ne mai asculte pe noi. Totul pentru nişte amărâte de voturi la moţiune, incredibil unde a ajuns ţara asta. (Am pus muzica) pentru colegii mei, poate le este dor să audă şi o să le mai pun până poate vor înţelege şi ei că ţara asta nu se vinde pe voturi la moţiune. Să-şi facă treburile lor murdare între ei. Nu mă deranjează colegii de la UDMR, ei pot să ceară de vor, cei care le dau astfel de măgării au o mare problemă, a declarat Roman pentru jurnalisti, in sala. 





Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...