ALERTĂ Agitație în PSD la Parlament! Ponta încearcă debarcarea lui Dragnea!

ALERTĂ Agitație în PSD la Parlament! Ponta încearcă debarcarea lui Dragnea!

 ALERTĂ Agitație în PSD la Parlament! Ponta încearcă debarcarea lui Dragnea! În rețeaua internă de partid s-a transmis un mesaj prin care li se cere tuturor deputaților PSD să fie prezenți la ora 9.30, la Camera Deputaților, tocmai pentru a se vedea exact numărul de voturi pe care se mai contează.

În prezent, PSD și ALDE au 163 de deputați, iar majoritatea calificată este de 165. Din acest moment, PSD și ALDE stau la mâna UDMR și a minorităților naționale pentru a trece legile cu caracter organic.

PSD și ALDE au pierdut, oficial, majoritatea în Camera Deputaților, după ce patru parlamentari au trecut la Pro România.

UPDATE/Toţi aleşii PSD au fost convocaţi şi nu au voie să părăsească plenul Camerei. Se pare că Opoziţia pregăteşte o ofensivă pentru modificarea regulamentului Camerei Deputaţilor. Cel mai probabil această modificare se referă la posibilitatea înlăturării lui Liviu Dragnea de la şefia Camerei Deputaţilor.

O asemenea mobilizare generală este foarte rară, la această oră, în Parlament, transmite Alina Manolache, jurnalist Digi24.ro .

Dacă de obicei se întârzie cu începerea plenului, de data aceasta la 9:30 toți social-democrații fugeau pe holuri ca să-și înregistreze prezența și să intre în sala de plen.

Din informațiile Digi24, Opoziția testează majoritatea PSD-ALDE. Pe hârtie, coaliția nu mai are majoritate pentru legile importante: au 163 de votorui, în condiile în care sunt necesare 165 pentru proiecte de lege importante, pentru că vorbim de majoritate absolută (jumătate plus un vot).

Așadar, cei de la PSD și probabil și cei de la ALDE au fost de urgență convocați și îndemnați să nu părăsească sala de plen în momentul în care va începe ședința.

Din informațiile de până acum, Opoziția ar urma să ceară modificarea regulamentului Camerei Deputaților astfel încât Liviu Dragnea să poată fie revocat.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”