ALERTĂ Alegeri în SUA: Rezultate parțiale

ALERTĂ Alegeri în SUA: Rezultate parțiale

Numărătoarea parțială a voturilor arată rezultate strânse în statele Ohio și Florida, la alegerile prezidențiale din SUA. Votarea s-a încheiat în mai mult de jumătate din state, informează Reuters.

*LIVE UPDATE Alegeri în SUA: America își alege cel de-al 45-lea președinte


Conform rezultatelor parțiale disponibile până la această oră, transmise de CNN, candidatul republican Donald Trump a obținut 48 de voturi în Colegiul Electoral, iar adversara sa democrată Hillary Clinton 68. Pentru a câștiga alegerile prezidențiale din SUA, sunt necesare voturile a 270 de electori în colegiu, din totalul de 538.

Trump a câștigat până acum în șase state, iar Clinton în opt.

Potrivit Reuters, rezultatele de până acum sunt cele așteptate dinaintea alegerilor. Candidatul republican câștigă în sud și centru, iar candidata democrată pe coasta de est și în Illinois, statul ei natal.

Încă nu s-a decis învingătorul în niciunul din statele cheie, care pot decide soarta alegerilor. Dintre acestea, Florida, care trimite 29 de electori în colegiu, poate tranșa competiția în favoarea lui Clinton, dar pentru Trump victoria în acest stat este doar necesară, nu și suficientă.

UPDATE ORA 02.56 Rezultate parțiale
Conform rezultatelor parțiale disponibile până la această oră, transmise de Reuters, candidatul republican Donald Trump a obținut 33 de voturi în Colegiul Electoral, iar adversara sa democrată Hillary Clinton 3. Pentru a câștiga alegerile prezidențiale din SUA, sunt necesare voturile a 270 de electori în colegiu, din totalul de 538.

Trump a câștigat până acum în patru state, iar Clinton în unul.

UPDATE ORA 02.35 Voturi obținute de Trump și Clinton în Colegiul Electoral (sondaje la ieșirea de la urne)

ORA 02.27 Trump câștigă Indiana și Kentucky; Clinton câștigă Vermont

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...