ALERTĂ Burkina Faso: Cuplul răpit vineri în nordul țării este australian, nu austriac (ministrul comunicațiilor burkinez)

ALERTĂ Burkina Faso: Cuplul răpit vineri în nordul țării este australian, nu austriac (ministrul comunicațiilor burkinez)

UPDATE 19.19 Un responsabil al grupării maliene Ansar Dine a anunțat sâmbătă seară, la Bamako, că cei doi cetățeni australieni răpiți vineri în Burkina Faso se află în mâinile jihadiștilor aparținând 'Emiratului Saharei', grupare având legături cu rețeaua teroristă Al-Qaida, transmite AFP.

'Patru combatanți ai Emiratului Saharei au în mâinile lor doi australieni, un bărbat și o femeie. Cei doi 'cruciați' (denumire dată de jihadiști cetățenilor occidentali) sunt în viață și în curând vom oferi alte detalii', a afirmat Hamadou Ag Khallini, un responsabil al Ansar Dine.

În opinia unor experți, 'Emiratul Saharei' este numele unei aripi a grupării Al-Qaida în Maghrebul Islamic (AQMI), activă în nordul statului Mali. AQMI a revendicat și atacul comis vineri într-un hotel din Ouagadougou, capitala Burkinei Faso, și soldat cu 27 de morți și circa 150 de răniți.

ORA 18.43 Burkina Faso: Cuplul răpit vineri în nordul țării este australian, nu austriac (ministrul comunicațiilor burkinez)

Cuplul răpit vineri dimineață în nordul statului Burkina Faso este 'australian' și nu austriac, așa cum s-a anunțat anterior, a precizat sâmbătă ministrul comunicațiilor burkinez Rémi Dandjinou, citat de AFP.'Ostaticii sunt australieni și nu austrieci', a declarat Dandjinou, corectând astfel o informație eronată dată publicității de Ministerul pentru Securitate Internă burkinez .

Cei doi cetățeni australieni, despre care nu se știe dacă erau turiști sau rezidenți în Burkina Faso', au fost răpiți la Baraboulé, în regiunea Sahel din nordul Burkinei Faso, în apropierea graniței cu Niger și Mali.

În aceeași regiune, o cazarmă din localitatea Oursi a fost atacată de indivizi necunoscuți în august anul trecut. Un jandarm burkinez, rănit în atac, a decedat ulterior într-un spital din Ouagadougou.

Incidentul de la Baraboulé survine la mai puțin de 24 de ore după un atac comis de militanți islamiști într-un hotel din Ouagadougou și soldat cu 27 de morți, potrivit celui mai recent bilanț. Atacul a fost revendicat de către gruparea jihadistă Al-Qaida în Maghrebul Islamic.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Voi ați văzut chestiile ăstea cu „Piedonii”

2 Ungaria tace și face...

3 Inspector ITM către un patron: „Boule, s-gi p-la” / „Bă, mu-e, să te f-t în gură, analfabetule, milionarule în Euro!”

4 Generalul(r) Virgil Bălăceanu, avertisment care dă fiori...

5 „Și beat și treaz, Piedone nu candidează nici la președinție, nici la Primăria Capitalei. Punct. Așa să-mi ajute Dumnezeu”