ALERTĂ De aici se inspiră Tudorel? Rusia dezincriminează mita „inevitabilă”, fiind pusă în aplicare o propunere lansată de Putin anul trecut

ALERTĂ De aici se inspiră Tudorel? Rusia dezincriminează mita „inevitabilă”, fiind pusă în aplicare o propunere lansată de Putin anul trecut

De aici se inspiră Tudorel? Rusia dezincriminează mita „inevitabilă”, fiind pusă în aplicare o propunere lansată de Putin anul trecut. Ministerul Justiției din Rusia a propus eliminarea pedepselor în cazul oficialilor implicați în acte de mită și alte acte de corupție care au loc în ”circumstanțe excepționale”, după cum se arată într-un proiect de lege elaborat în urma unor propuneri lansate anul trecut de preșdintele Vladimir Putin, transmite The Moscow Times, citat de  G4Media.ro .

Putin a propus măsura într-un așa numit plan-anticorupție semnat în iunie 2018. Se cerea elaborarea unei legislații care ar permite oficialilor să scape de investigații în ”situații excepționale”. Rusia se plasează printre cele mai corupte țări. Potrivit raportului anual întocmit de Transparency International privind percepția asupra corupției, Rusia se plasează pe locul 138 din 180 de țări.

Amendamentele elaborate de ministerul justiției urmăresc scutirea funcționarilor de răspundere atunci când corupția este inevitabilă. Ministerul Justiției nu a dat exemple de ”circumstanțe excepționale” care ar permite oficialilor să scape de acuzații. Publicația de business Russia’s Vedomosti a informat luni că ministerul va furniza exemple de scutire de la legile anti-corupție după dezbaterile publice asupra propunerilor pe data de 8 februarie.

Ilya Shumanov, adjunctul organizației Transparency International din Rusia, a declarat că amendamentele oferă porți de scăpare pentru oficiali pentru a evita răspunderea legală. ”Nu există nici o explicație rațională pentru a utiliza circumstanțele excepționale atunci când un oficial n-a putut să declare un conflict de interese”, a declarat Shumanov, citat de Vedomosti.

The Moscow Times amintește că președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un plan de combaterea corupției pe doi ani, dar că o campanie anti-mită derulată sub conducerea sa a condus la progrese modeste, în timp ce protestele împotriva corupției au zguduit țara anul trecut.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

3 Experţi şi foşti oficiali de la Pentagon au simulat un război din cauza Taiwanului: Pierderi grele atât pentru China, cât şi pentru Statele Unite

4 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

5 Rezistența ucraineană a „eliberat de viață” încă un trădător