ALERTĂ Dragnea a luat ȚEAPĂ! Moțiunea împotriva lui Toader a fost RESPINSĂ!

ALERTĂ Dragnea a luat ȚEAPĂ! Moțiunea împotriva lui Toader a fost RESPINSĂ!

ALERTĂ Dragnea a luat ȚEAPĂ! Moțiunea împotriva lui Toader a fost RESPINSĂ! Camera Deputaților a respins miercuri moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader, inițiată de PNL și USR. Din totalul de 329 de deputati au fost prezenti la vot 282, dintre care 99 au votat „pentru”, 171 au votat „impotriva”, 5 deputati s-au abtinut si 7 au refuzat sa voteze.

Respingerea moțiunii reprezintă un eșec pentru Liviu Dragnea, care și-ar fi dorit adoptarea acesteia astfel încât să aibă pretextul necesar pentru a cere în CEx remanierea lui Tudorel Toader. Liderul PSD vrea schimbarea ministrului Justiției și înlocuirea lui cu o persoană mai obedientă din cauza refuzului acestuia de a promova ordonanța de urgență pentru amnistie, opțiunea nucleară care l-ar salva de dosarele penale pe care le are pe rol.

În intenția sa de a-l schimba pe Toader, Liviu Dragnea s-a lovit de refuzul partenerului de coaliție, Călin Popescu Tăriceanu, care și-a reiterat zilele trecute sprijinul pentru ministrul Justiției.

Liderul PSD și-ar fi dorit vot secret cu bile la moțiunea simplă, astfel încât să nu poată fi acuzat că a premeditat adoptarea acesteia. Solicitarea de vot secret a fost făcută de deputatul PMP Robert Turcescu, dar a fost respinsă la vot.

Toti deputatii PSD, ALDE si UDMR au votat impotriva, conform votului electronic inregistrat pe site-ul Camerei Deputatilor.

Printre cei care au votat impotriva motiunii au fost liderul PSD Liviu Dragnea si seful UDMR Kelemen Hunor.

Si in tabara Opozitiei a existat unanimitate, toti deputatii PNL, USR si PMP prezenti votand pentru motiune. Neafiliatii si reprezentantii minoritatilor au avut opinii diverse.

De asemenea, prezenta la vot a fost foarte buna.

Grupuri parlamentare din Camera Deputatilor:

PSD - 149 membri
PNL - 67 membri

USR - 27 membri
UDMR - 21 membri
ALDE - 19 membri
PMP - 13 membri
Minoritati - 17 membri
Neafiliati - 16 membri

De la ultimele alegeri, din 2016, si pana in prezent, Opozitia a depus la Camera Deputatilor 17 motiuni simple si toate au picat la vot.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Analist rus: „Timpul lucrează împotriva Rusiei” / Soldații ruși au căzut într-o capcană la Severodonețk

2 Născut într-o rulotă pe marginea drumului, a ajuns miliardar / Povestea celui mai bogat țigan din Marea Britanie

3 VIDEO Este „viu” și nevătămat / Țeapa luată de Forțele ruse care au aruncat o grenadă într-un transportor blindat

4 Contre între Ciutacu și RO Vaccinare / „Tonomatul” a încasat-o ca Mircea Badea!

5 VIDEO „Ca să nu-ţi ascund nimic, am vrut să mă duc să joc hochei pe gheaţă. Acum sunt la sală”