ALERTĂ Dragnea i-a băgat deja pe chinezi în afacerile cu drumuri din România!

ALERTĂ Dragnea i-a băgat deja pe chinezi în afacerile cu drumuri din România!

ALERTĂ Dragnea i-a băgat deja pe chinezi în afacerile cu drumuri din România! Capitalismul chinez de stat pune piciorul în România: Compania Națională de Drumuri a dat un contract firmei Sinohydro Corporation, care are probleme în Uganda!

Lobby-ul făcut de Liviu Dragnea și PSD pentru înfrățirea cu China a dat primul rezultatul concret: o companie de stat din China va face în următorii trei ani lucrările de întreţinere perioadă a drumurilor naţionale din judeţul Vrancea. Este pentru prima oară când o companie chineză reușește să intre pe piața lucrărilor de infrastructură din România, o țintă – cheie pentru expansiunea economică a Beijingului în Europa de Est.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi, parte a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat vineri cu Sinohydro Corporation Limited acordul-cadru având drept obiect “Lucrări de întreţinere periodică multianuală – covoare asfaltice executate la cald pentru reţeaua de drumuri naţionale din cadrul – DRDP Iaşi – lotul 5 – SDN Focşani”, potrivit Agerpres.

Valoarea maximă pentru care s-a adjudecat licitaţia este de 77,06 milioane lei, fără TVA, cele două părţi urmând să încheie, în perioada imediat următoare şi primul contract subsecvent.

Sinohydro Corporation Limited este parte a PowerChina International Group Limited, grup de firme chinez cu acţionariat de stat. Compania chineză se află sub supraveghere în Africa în urma unor practici frauduloase privind contracte de drumuri publice în Uganda, finanțate de Banca de Dezvoltare a Africii, scrie Digi24.ro. Supravegeherea, începută anul trecut, se va desfășura timp de trei ani. Compania chineză ar fi dus în eroare autoritățile din licitație în 2013 prezentând unele proiecte încheiate fără succes drept experiență similară solicitată.

Reamintim că liderul PSD Liviu Dragnea a pledat constant pentru deschiderea economiei României spre companiile chineze, aflate în căutare de piețe noi în regiune. ”China reprezintă un partener de nădejde pentru Europa, iar eu consider că Europa Centrală şi de Est reprezintă poarta cooperării economice şi comerciale dintre cele două continente cu cei doi piloni importanţi ai săi, China, pe de o parte şi Uniunea Europeană, de cealaltă parte”, spunea Liviu Dragnea în mai 2017 la evenimentul “Dialogul partidelor politice China – Ţările Europei Centrale şi de Est”, organizat de PSD la Palatul Parlamentului.

Iar în mai 2018, Dragnea s-a întâlnit cu o delegație parlamentară chineză condusă de Cao Jianming, vicepreședinte al Comitetului Permanent al Adunării Naționale Populare chineze.

Potrivit comunicatului de presă al Camerei Deputaților, Dragnea și oaspetele chinez au discutat despre ”valorificarea oportunităților de colaborare în domenii nou identificate în raporturile bilaterale, precum cel al transporturilor, al infrastructurii medicale sau turistice”.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Se sparge buboiul? / Oficial de top de la Kremlin: Armata rusă din Ucraina se poate afla într-o „situație dramatică până la sfârșitul verii”

2 Documente oficiale arată că mașinăria de război a Rusiei e gripată: Soldați luați cu arcanul, instrumentiști în forțele de elită, militari păcăliți

3 ULTIMA ORĂ Partizanii ucraineni au aruncat în aer sediul partidului „Rusia Unită” din Melitopol, aflat sub ocupație

4 VIDEO Imagini horror pe Litoral! / Toată plaja din Costinești s-a adunat să vadă un cadavru scos din mare. Mulțimea a fost îndepărtată doar cu jandarmii…

5 Foarte interesante amănunte!