ALERTĂ europeană pentru BRÂNZA ROMÂNEASCĂ! Mulțumim Brădet! Mulțumim PSD!

ALERTĂ europeană pentru BRÂNZA ROMÂNEASCĂ! Mulțumim Brădet! Mulțumim PSD!

Alertă europeană pentru brânza românească de oaie. Atenţionarea apare în sistemul rapid de alertă al Comisiei Europene. Alerta a fost trimisă de autorităţile italiene. 

Alerta vine în contextul în care autoritățile italiene au confirmat o legătură între brânza produsă de Brădet și cazul copilului din Florența internat în spital cu E.coli.

Produsul, brânză din lapte de oaie, este realizat în România și distribuit și în țări precum Franța, Germania și Italia.

Citește și ANTIMANIPULARE/Cine e, de fapt, patronul ”făbricuței” Brădet?

Informația a fost publicată pe sistemul rapid de alertă, pentru ca autoritățile să intervină în timp rapid și să elimine orice pericol.

Tot astăzi, Ministerul italian al Sănătăţii a cerut reevaluarea eficienţei sistemului de alertă sanitară în statele membre UE, după ce analizele au arătat că brânza de la Lactate Brădet pe care a consumat-o copilul de un an şi două luni din Florenţa internat cu sindrom hemolitic-uremic era contaminată cu bacteria E.Coli, a anunţat Asociaţia Unităţilor Sanitare din regiunea Toscana, potrivit News.ro.

„Cazul (îmbolnăvirii copilului de origine română din Italia – n.r.) a dus la o intervenţie a Ministerului Sănătăţii pentru a reevalua eficienţa sistemului de alertă în toate statele Uniunii Europene”, a anunţat asociaţia într-un comunicat. 

"Sindromul hemolitic-uremic diagnosticat în cazul unui copil de numai 14 luni este legat de consumul de brânză care a fost contaminată cu Escherichia coli”, se arată într-un comunicat al asociaţiei din Toscana, care citează analizele reaizate de Institutul Zooprofilactic Experimental din Lazio şi Toscana (IZS) şi Institutul Superior de Sănătate (ISS).

Cele două institute au analizat eşantioanele de brânză recoltate de autorităţile sanitare din Florenţa, dar şi probele recoltate de la micul pacient.

Anterior, autorităţile italiene au emis o alertă sanitară în provinciile Lazio, Toscana şi Campania, pentru retragerea brânzei vizate de la vânzare.

Familia copilului spune că a cumpărat brânza în data de 1 martie, dintr-un magazin cu specific românesc din Florenţa, fără însă a o consuma imediat. Tatăl copilului, care a mâncat şi el din produs, a acuzat, de asemenea, dureri abdominale.

Sursa citată menţionează că starea copilului s-a agravat într-un interval de 24 de ore după ce acesta a consumat brânza, primul simptom fiind durerile abdominale.

Medicii au suspectat iniţtial că este vorba de o indigestie, după care l-au operat de apendicită. Părinţii micuţului spun că operaţia era necesară oricum.

Sindromul hemolitic uremic "debutează cu diaree. Însă starea se agravează rapid, deoarece copilul a mâncat de fapt o brânză contaminată cu bălegar de vacă. Sigur, autorităţile trebuie să efectueze analizele necesare, însă Escherichia coli nu apare singură în brânză. Deci, ceva s-a întâmplat. Putem presupune că bacteria a ajuns în brânză din cauza laptelui, contaminat în momentul în care a fost muls", a declarat medicul Luca Cianti, director în cadrul Autorităţii de Sănătate Publică din Florenţa, explicând de ce doctorii nu şi-au dat seama imediat că este vorba de sindromul hemolitic uremic.

"Presupunem că a fost vorba despre o igienă precară când a fost muls laptele. Presupunem că este vorba de fecale ajunse în lapte. Ne putem gândi şi la un lapte contaminat din cauza unei mastite, însă şansele sunt mai mici", a mai spus medicul Luca Cianti.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Profesoară din Bistrița, la lecția online: „Fata președintelui, se fute cu unul care vinde barabule în …

2 Adevărul despre pensiile speciale: Boc le-a eliminat, Ponta și Dragnea le-au reînființat!

3 Gâdea a plecat subit din emisiune, luni seară, spunând că îi este rău / O fi intrat și la Antena 3?

4 Oreste pune ștampila pe PSD: Singura abilitate a acestui grup infracțional organizat este Arta Înșelăciunii!

5 Rareș Bogdan / Mă mâhnește faptul că USR se alătură PSD într-un demers absolut politicianist, propagandistic și…