ALERTĂ Gabriela Scutea îl îngroapă pe Iordache: OUG 13 nu a fost elaborată în Ministerul Justiției

ALERTĂ Gabriela Scutea îl îngroapă pe Iordache: OUG 13 nu a fost elaborată în Ministerul Justiției

ALERTĂ Gabriela Scutea îl îngroapă pe Iordache: OUG 13 nu a fost elaborată în Ministerul Justiției.

Gabriela Scutea a declarat marți că Ordonanța de Urgență 13 din 2017, controversatul act normativ care a declanșat proteste masive, nu a fost elaborată la Ministerul Justiției.

”Am rămas pentru că se făcea o tranziție, am fost singurul secretar de stat care a rămas pentru tranziție pentru că a venit o echipă MCV, nu am știut de intenția ministrului Iordache de a promova această ordonanță, care nu a fost elaborată în Ministerul Justiției. În Ministerul Justiției din punct de vedere tehnic a fost corectată. Am semnat făcând o opoziție activă! Și cred că am atins tot ceea ce se putea din punct  de vedere tehnic, dincolo de asumarea politică a domnului ministru Iordache de eliminare a unor prevederi și mai nocive.”

Întrebată unde a fost elaborat actul normativ, Gabriela Scutea a precizat că nu știe.

Scutea a făcut declarațiile după susținerea interviului la Consiliul Superior al Magistraturii, pentru preluarea conducerii Parchetului General.

Și în cadrul audierilor, Scutea a fost chestionată pe această temă de către membri CSM și a explicat că s-a opus prevederilor controversate.

”Puteţi consulta evidenţele de la Ministerul Justiţiei pentru a constata că dacă am fost prezenta la pregătirea OUG 13, nu înseamnă că am aderat la conținut. Am fost alături de poziţia direcţiilor de specialitate, subliniind neadecvata demersului de a introduce modificările acestea. Nu există o deosebire decât poate în modul în care am abordat comunicarea, pot explica- în cadrul Ministerului, am fost într-o poziție de conducere, prin urmare cât s-a scris în ordonanțele DNA cu privire la acest dosar, indiferent că a fost clasat, e un adevăr judiciar. M-am referit la pragul de 10 mii de euro ca fiind orientativ, am continuat pe aceeaşi atitudine şi la dezbaterea organizată de Tudorel Toader.” a spus aceasta.

Foto: Gabriela Scutea (InquamPhotos / Octav Ganea)


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Ucrainenii au aruncat în aer trenul blindat adus de ruși la Melitopol

2 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

3 Priviți, americanii au prezentat în România cel mai nou tanc, Abrams M1A2 SEPv3

4 Amănunte de culise / Oprescu stătea într-o zonă exclusivistă din Atena. Se pregătea să plece spre o insulă din Marea Egee

5 Ucrainenii, lovitură cruntă pentru Rusia! / Au distrus postul de comandă al brigăzii Flotei Mării Negre / Mai mulți ofițeri de rang înalt au fost uciși sa…